Maso
- z husích/kachních prsou i stehen maso 1 kg
Muzika
- citronová šťáva None
- cukr None
Kočičí svatba
- česnek 1-2 stroužky
- tuk 1-2 lžíce
Maso
- vývar None
Postup přípravy
Husí nebo kachní maso nakrájíme na větší kostky a klidně i dva dny dopředu naložíme nasucho do koření a cibule. Naložené maso se pak asi hodinu a půl peče bez cibule, osolené, podlité vývarem a přikryté, občas promíchat. Ve finále se maso podlije pivem a nechá se dopéct bez poklice.
Kočičí svatba: cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, orestujeme na tuku, přisypeme rozmrzlý hrášek. Podusíme s vývarem, přidáme uvařené kroupy, zamícháme a dochutíme solí a pepřem.
Muzika: ovoce namočíme do vody, dle druhu povaříme pět až deset minut, dochutíme citronovou šťávou a cukrem s troškou rumu.
Liška ryška je liška obecná, naložená ve sladkokyselém nálevua v době svého růstu zavařená. Používáme jen jako ozdobu na talíř.