návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Bruschetta s cibulovou marmeládou, ančovičkou a olivami

2 porce
do 1,5 hodiny
Bruschetta s cibulovou marmeládou, ančovičkou a olivami
Bruschetta s cibulovou marmeládou, ančovičkou a olivami Autor: archiv Bertolli
Výbornou cibuládu si můžete připravit i do zásoby. V lednici vydrží i několik týdnů a použít se dá i k sýrům, pod maso nebo lžíci přidejte do zeleninových či luštěninových polévek. Doporučujeme použít kvalitní víno, na výsledku je to znát.

Postup

  1. Ve větší pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje a vložte červenou cibuli nakrájenou na klínky. Po přibližně 10 minutách osolte a opepřete. Přilijte 250 ml vína, zastříkněte balzamikovým octem a přidejte lžičku tmavého cukru. Vařte na mírném ohni, dokud se tekutina nevypaří a cibule nezkaramelizuje, přibližně dalších 45 až 50 minut. Cibuládu takto připravte ideálně den předem.
  2. Chléb nakrájený na centimentrové plátky opečte v předehřáté troubě na 200 °C. Po vyjmutí z trouby potřete stroužkem česneku. Lehce vychladlé plátky pečiva potřete máslem nebo margarínem.
  3. Na bruschettu navrstvěte cibuládu, ančovičku, pokrájené olivy a ozdobte rukolou nebo řeřichou.

Bruschetta s cibulovou marmeládou, ančovičkou a olivami  Foto: Bruschetta s cibulovou marmeládou, ančovičkou a olivami, foto: archiv Bertolli

Další nápady, jak připravit originální chlebíčky, najdete zde: