Suroviny
- ciabatta 6 plátků
- máslo
- červená cibule 500 g
- česnek 1 stroužek
- červené víno 250 ml
- balsamico
- tmavý cukr 1 lžička
- ančovička 6 ks
- olivy
- olivový olej
- rukola
- mořská sůl
- pepř
Postup přípravy
- Ve větší pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje a vložte červenou cibuli nakrájenou na klínky. Po přibližně 10 minutách osolte a opepřete. Přilijte 250 ml vína, zastříkněte balzamikovým octem a přidejte lžičku tmavého cukru. Vařte na mírném ohni, dokud se tekutina nevypaří a cibule nezkaramelizuje, přibližně dalších 45 až 50 minut. Cibuládu takto připravte ideálně den předem.
- Chléb nakrájený na centimentrové plátky opečte v předehřáté troubě na 200 °C. Po vyjmutí z trouby potřete stroužkem česneku. Lehce vychladlé plátky pečiva potřete máslem nebo margarínem.
- Na bruschettu navrstvěte cibuládu, ančovičku, pokrájené olivy a ozdobte rukolou nebo řeřichou.