Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Předkrm:Bruschettapostup:
Rajčata nakrájíme na co nejmenší kostičky (možno lehce rozmixovat), hned přidáme sůl a necháme odležet. Po čtvrt hodině slijeme přebytečnou vodu.
Mezitím nakrájíme na co nejmenší kousky čerstvou bazalku a přidáme včetně olivového oleje mletý pepř dle chuti.
Na těsto na bagety si nejprve polovinu kvasnic rozmícháme ve vlažném mléce a asi minutu mícháme těsto (popř. přidáme trochu vody), které necháme hodinu kynout. Poté vytvarujeme asi 2–3 bagety, které pečeme přibližně 40 minut na 180 stupňů. Před vložením přidáme do trouby sklenici vody.
Hotové a vychladlé bagety nakrájíme a potřeme bylinkovým máslem, které jsme si umíchali z uvedených surovin. Před podáváním vložíme na minutu do rozpálené trouby, křupavé bagetky pak namažeme pomazánkou z rajčat.
Servírujeme tři kusy na jeden talíř, posypeme parmazánem a polijeme balzamikem. Porci ozdobíme listem bazalky a ihned podáváme, aby bageta nenasákla vodu a nebyla pak blátivá.