Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Bramborová galetka se slaninou

2–4 porce
do 1 hodiny
Bramborová galetka se slaninou
Bramborová galetka se slaninou Autor: Hermína / Prima
Galetka z bramborových plátků obalených ve slanině je skvělá jako předkrm nebo příloha, ale můžete ji podávat i jako samostatný pokrm se salátkem. Na velkou parádu vám postačí pár základních surovin...
Reklama

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 2. dílu s tématem BRAMBORY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky. Odřezky slaniny orestujeme v pánvi na olivovém oleji, přidáme nasekanou šalotku a dva stroužky česneku. Přidáme brambory a nasekaný rozmarýn. Dochutíme solí a pepřem a krátce orestujeme. Formičku vymažeme máslem a vyložíme jí plátky slaniny tak, aby přesahovaly přes okraj formy. Dovnitř dáme bramborovou směs a zavřeme ji přesahující slaninou. Dáme do trouby předehřáté na 190 °C na 10–12 minut.
  2. Mezitím připravíme jednoduchý dresink ze zakysané smetany, kapky citronu, lžíce dijonské hořčice. Ochutíme solí a pepřem a promícháme.
  3. Stihneme také připravit salátek – salátovou okurku nakrájíme na kostičky, stejně tak rajče. Promícháme spolu a ochutíme olivovým olejem, solí a pepřem.
  4. Galetku servírujeme s dresinkem a minisalátkem.
Reklama

Bramborová galetka se slaninou  Foto: Hermína / Prima

Bramborová galetka se slaninou , Foto: Hermína / Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama