Suroviny
- hovězí s kostí 0.5 kg
- vepřové maso 0.5 kg
- uzené 0.5 kg
- zelenina
- kyselé zelí 250 g
- červená řepa 200 g
- kysaná smetana ( - volitelné )
- petržel
Postup přípravy
Do velkého hrnce vložíme hovězí maso, sůl, nové koření, několik kuliček pepře a zalijeme vodou
Vaříme asi 40 minut
Pak přidáme uzené a vepřové maso a vaříme ještě asi 30 minut
Máme-li napařovací nástavec, vložíme do něj nadrobno pokrájenou zeleninu, pokud ne, vhodíme ji do vývaru s uzeným a vepřovým
Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme na menší kousky
Do vývaru přidáme kysané zelí a červenou řepu, kousky masa a ještě povaříme
Na talířích nebo v miskách ozdobíme kopečkem kysané smetany nebo šlehačky a petrželovou natí
Podáváme s nasucho opékanými topinkami nebo čerstvým chlebem
Hlavní chod: BoršcIngredience:
|