Suroviny
- květák (menší, nasekaný nadrobno) 1 ks
- mozzarella 1 ks
- vejce 2 ks
- sůl 1/2 lžičky
- pepř (mletý) 1 špetka
- kukuřičná mouka 50–70 g
Dip
- majonéza 2 lžíce
- kokosové mléko 5 lžic
- citronová šťáva 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- sůl
- pepř
- kopr (není nutný)
A pozor – poslední nesporná výhoda – pečou se ve formě na muffiny, takže odpadá pracné tvarování a následné nadávání nad rozpadlým karbanátkem v pánvi.
Připravte si k nim skvostný dip s kokosovým mlékem. Možná to může znít divně, ale s těmito karbanátky to prostě skvěle sedí.
Postup přípravy
- Troubu vyhřejte na 180 °C. Formu na muffiny vytřete mírně olejem. Nasekaný květák smíchejte s mozzarellou nakrájenou na drobné kostičky, s rozšlehanými vajíčky, solí a pepřem a moukou. Tuto směs namačkejte a udusejte lžící do formy na muffiny, tak aby dosahovala vždy max. do poloviny. Povrch karbanátků můžete ještě jemně přetřít mašlovačkou s olejem.
- Pečte asi 30 minut, prostě dozlatova. Pak vyklopte a podávejte s dipem.