návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Bezlepkové květákové placičky s mozzarellou a česnekovým dipem z kokosového mléka

Hodnoceno: 11x
8–10 porcí
do 1 hodiny
Bezlepkové květákové placičky s mozzarellou a česnekovým dipem z kokosového mléka
Autor: CrustyCorner Bezlepkové květákové placičky s mozzarellou a česnekovým dipem z kokosového mléka
Tyto květákové placičky se od jiných liší v tom, že jsou relativně zdravé a ke všemu ještě pečené. A protože se v nich používá kukuřičná mouka, hezky křupou.

A pozor poslední nesporná výhoda pečou se ve formě na muffiny, takže odpadá pracné tvarování a následné nadávání nad rozpadlým karbanátkem v pánvi.

Připravte si k nim skvostný dip s kokosovým mlékem. Možná to může znít divně, ale s těmito karbanátky to prostě skvěle sedí.

Suroviny (8–10 porcí)

Postup

  1. Troubu vyhřejte na 180 °C. Formu na muffiny vytřete mírně olejem. Nasekaný květák smíchejte s mozzarellou nakrájenou na drobné kostičky, s rozšlehanými vajíčky, solí a pepřem a moukou. Tuto směs namačkejte a udusejte lžící do formy na muffiny, tak aby dosahovala vždy max. do poloviny. Povrch karbanátků můžete ještě jemně přetřít mašlovačkou s olejem.
  2. Pečte asi 30 minut, prostě dozlatova. Pak vyklopte a podávejte s dipem.

CrustyCornerSeznamte se s CrustyCorner!

Jmenuji se Vanda a pracuji v jednom z brněnských divadel, jsem matka dvou dětí a od jejich narození se bavím tím, že zkouším nové recepty. Strašně ráda si kupuji kuchařky, ale mým největším pokladem je babiččin rukou psaný starý receptář. Když objevím nějaký receptový poklad, pečlivě ho zapíšu do svého zápisníku a plánuji, jak ho předám dceři. A jednou budou mít moje vnoučata v knihovně také takový starý ohmataný receptář. A mezitím se o své recepty dělím s vámi na mém blogu CrustyCorner.

 

A tady další lahůdky z květáku: