Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Recepty
Martina Čerňanská
,
KitchenStory.cz
Pin it

Hit týdne

Další hity

Boloňské špagety

Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

BBQ sendvič s domácí omáčkou

BBQ sendvič s domácí omáčkou

BBQ sendvič s domácí omáčkou Zdroj: KitchenStory.cz

  • Zavřít

BBQ sendvič s domácí omáčkou Zdroj: KitchenStory.cz

Moje hodnocení
4x

Griluju, griluješ, grilujeme... V těchto dnech snad už grilují opravdu všichni. Je ovšem velká škoda, že většina lidí se drží svých zaběhlých zvyklostí a nezkoušejí něco nového, čím by překvapili své strávníky.

4 porce
120 minut

Suroviny

  • vepřová krkovice 600 g
  • chlebová bageta
  • červená cibule
  • mix salátu
  • Olivový olej

Bbq omáčka

  • oloupaný zázvor 4 cm
  • Česnek 3 stroužky
  • uzená červená paprika 1,5 lžíce
  • Kečup 125 ml
  • hnedý cukr 50 g
  • hnědý dominikánský rum 60 ml
  • Worcestrová omáčka 1 lžíce
  • citronová štáva 3 lžíce
  • dijónská hořčice 2 lžičky
  • chilli 1/4 lžičky
  • Sůl
  • Pepř

Co byste řekli na to udělat si BBQ omáčku, kterou můžete použít při nakládání masa, a přitom i jako dip? Lepší BBQ jste rozhodně neměli, protože tahle v sobě obsahuje i trošku hnědého rumu, který jí dodává na peprnosti. Uvidíte sami!

Postup přípravy

  1. Rozehřejte rendlík na středním plameni. Nastrouhejte do něj kousek zázvoru a hned vzápětí přidejte 60 ml dominikánského rumu. Nechte odpařit všechen alkohol a přidejte kečup, šťávu z jednoho citrponu (můžete použít i vinný ocet) a přepasírovaný česnek. Nakonec dochuťte omáčku ostatními ingrediencemi: worcesterovou omáčku, uzenou paprikou, cukrem, dijonskou hořčicí a chilli. Ztlumte plamen a nechte probublávat cca 15–20 minut.
  2. Maso nakrájejte na tenké plátky cca 5 mm tlusté. Čím tenčí, tím lepší. Maso se bude rychleji grilova, a protože děláme sandwich, bude se lépe kousat, když bude na tenčí plátky. Krkovičku osolte a opepřete.
  3. Maso dejte do misky a přidejte k němu trošku hotové a vychladlé BBQ omáčky. Nechte takhle marinovat v ledničce alespoň 4 hodiny.
  4. Na rozpáleném grilu opečte plátky chlebové bagety pokapané olivovým olejem. Vedle si ogrilujte marinovanou krkovičku. Na bagetu použijte trošku BBQ omáčky, přidejte nakrájenou červenou cibuli, mix salátů (my jsme použili lístky z červené řepy) a hotové maso.
  5. Každá dobrá grilovačka se neobejde bez kvalitní BBQ omáčky. Tahle je vylepšená o dominikánský rum, použijte opravdu kvalitní hnědý rum, a pokud ho nemáte, tak ten náš klasický neberte jako alternativu, raději ho vynechejte. Náš rum se hodí akorát na pečení. Co se opečené bagety týče, zkuste ji opéct jen z jedné strany. ať není až tak tvrdá a vysušená. Bude z jedné strany pěkně křupavá a z druhé měkká.
  6. Pokud máte doma pár brambor, udělejte si domácí hranolky. Nad ty totiž není. Můžete si je udělat v troubě a pak ke grilovačce jen donést. My jsme k jejich dochucení použili mořskou kamennou sůl a čerstvý tymián z naší zahrádky.

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

Zdroj receptu

KitchenStory.cz

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Snídaně

Melounová smoothie bowl

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Zelenina

Příloha z duhového mangoldu s křupavým česnekem podle Yotama Ottolenghiho

Sladké

Neodolatelné jahodové knedlíky se zakysanou smetanou a sypané tvarohem

Sladké

Snadné a rychlé pečení: Citronové muffiny s mákem

Maso

Rychlá večeře: Kuřecí prsa plněná špenátem se smetanovým sýrem

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou


Přečtěte si také

Novinky

Nejlepší barman Česka Jan Šebek se utká o cennou trofej ve světovém finále v brazilském São Paulu

Snídaně

Melounová smoothie bowl

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Draslík je skrytý hrdina v našem jídelníčku. Proč bychom ho měli jíst?

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Zelenina

Příloha z duhového mangoldu s křupavým česnekem podle Yotama Ottolenghiho

Sladké

Neodolatelné jahodové knedlíky se zakysanou smetanou a sypané tvarohem

Novinky

Paella, pomeranče a lahůdka z datlí. Valencie je španělské město plné gastronomických klenotů

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Assassin’s Spaghetti – Zabijácké špagety podle Pasta Queen

Těstoviny

Jarní tarhoňa s brynzou, slaninou a pestem z medvědího česneku

Těstoviny

Pasta e Ceci: Italské těstoviny s cizrnou a pecorinem

Snídaně

Melounová smoothie bowl

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Sladké

Neodolatelné jahodové knedlíky se zakysanou smetanou a sypané tvarohem

Maso

Rychlá večeře: Kuřecí prsa plněná špenátem se smetanovým sýrem

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Zelenina

Příloha z duhového mangoldu s křupavým česnekem podle Yotama Ottolenghiho

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Gastro akce a food festivaly

Michelinské umění a barman světové třídy v The Monkey Bar Prague

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Ryby a mořské plody

KOKO ve varu: Slávky na bílém víně

Recepty

Fenyklovo-sardinková šakšuka s kuskusem z jedné pánve podle Jamieho Olivera

Polévky

Rychlá večeře: Curry ramen s krevetami a rýžovými nudlemi

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Polévky

Jemné a nadýchané krupicové nočky do polévky

Polévky

Rychlá večeře: Curry ramen s krevetami a rýžovými nudlemi

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Snídaně
6

Domácí bulka s bylinkovým máslem, pečenou slaninou, vejcem, rajčetem a mladým špenátem

Vegetariánské

Jednoduchý cuketový quiche s rajčaty a balkánským sýrem

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Zelenina

Příloha z duhového mangoldu s křupavým česnekem podle Yotama Ottolenghiho

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Sladké

Neodolatelné jahodové knedlíky se zakysanou smetanou a sypané tvarohem

Sladké

Snadné a rychlé pečení: Citronové muffiny s mákem

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Recepty

Jarní bramborový salát se zeleným chřestem a ředkvičkami

Saláty

Svěží luštěninový salát se zeleným chřestem a estragonem

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

prima-cnn-news

Samek: Hrneme před sebou politický dluh, nemůže za něj stát. Stíhají nás morové rány Rusové zasypali minami celou frontu. Šlápnou na ně stovky civilistů, bojí se experti Fiala s Babišem proti sobě? Tohle tady dlouho nebylo, musí k tomu mít důvod, říkají experti

prima-zeny

Denisa Nesvačilová zářila na křtu magazínu pro muže. Černé šaty odhalily svůdný dekolt Herečka Renáta Doleželová byla kráskou normalizačních seriálů. Zemřela však předčasně Červnu podle numerologie vládne čtyřka: Je čas si vše srovnat a zorganizovat

prima-zoom

Kdy se čeká kontakt s mimozemšťany? Nejtěžší jedovatý had Austrálie požírá jiné hady. Podívejte se, jak mu cizí kousnutí vůbec nic nedělá Vlci uženou jelena, vyhráno ale nemají. Podívejte se, jak je vytrestají ovčáčtí psi

prima-fresh

Nejlepší barman Česka Jan Šebek se utká o cennou trofej ve světovém finále v brazilském São Paulu Melounová smoothie bowl Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

prima-cool

Kino i stream: Největší červnové premiéry The Rock se vrátí jako Hobbs ještě před Rychle a zběsile 11 V pátek ve 20.15 vylétá do akce Top Gun!

playboy

V červnovém čísle časopisu Playboy se můžete těšit... a mnoho dalšího! Víte, čím můžete pokazit ženský orgasmus? Těmto chybám se vždy vyhýbejte OnlyFans není pouze o nahých fotkách. Modelky přiznaly, jaké nejdivnější věci po nich lidé chtěli

lajk

České hvězdy OnlyFans se budou v novém turnaji plácat přes zadek. Zápasit bude i legendární pornoherec Fanoušci Taylor Swift si na její koncert berou plíny. Nechtějí totiž zmeškat žádnou písničku Dcera Madonny tvrdí, že její sexualita je prokletá. S čím má problém?

prima-living

Jahodové plantáže letos zahajují samosběry později. Kam se už můžete vypravit? Domácí sirupy z květů černého bezu, levandule a rebarbory: Udělejte si osvěžující lék Hřiby kovář a koloděj můžou vyvolat zažívací problémy. Když je správně neuvaříte

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.