Suroviny
- hladká mouka 2 lžíce
- mletý kmín 1 lžíce
- mořská sůl 1/2 lžičky
- čerstvě namletý pepř (černý) 1/2 lžičky
- kuřecí stehno (nebo čtvrtky) 4 ks
- olivový olej 2 lžíce
- pórek 2 ks
- mrkev (velká) 2 ks
- řapíkatý celer 2 řapíky
- brambory (malé) 350 g
- rozmarýn 1 snítka
- bobkový list 1 ks
- tymián (čerstvý) 4 snítky
- bílé víno (suché) 250 ml
- kuřecí vývar 250 ml
- hladkolistá petržel (nahrubo nasekaná) 1 hrst
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Do většího uzavíratelného sáčku vsypte mouku, kmín, sůl a pepř. Promíchejte, přidejte stehna či čtvrtky a sáčkem pořádně zatřeste, aby se maso v koření dostatečně obalilo.
- Ve větším hrnci vhodném do trouby či v hlubokém pekáči rozehřejte na střední teplotě olej a opečte na něm maso dozlatova, zhruba 2–3 minuty z každé strany. Vyjměte na talíř.
- Pórek pečlivě omyjte a bílou část nakrájejte na 2cm kolečka, zelenou nebudete potřebovat. Mrkev nakrájejte na kousky, celer na 2cm plátky, brambory oloupejte a překrojte na menší kousky.
- Polovinu zeleniny naskládejte do volného hrnce, poklaďte bylinkami, zalijte vínem a vývarem. Navrch položte maso a překryjte zbytkem zeleniny. Zakryjte poklicí a nechte péct 1 hodinu, nebude-li maso ještě hotové, pečte ho déle.
- Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.