zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Babiččino jarní dušené kuře
Autor: kuchařka Jednoduchý stůl Babiččino jarní dušené kuře

Babiččino jarní dušené kuře

Hodnoceno: 22x
Máte-li babičku na venkově, která chová slepice a kuřata, máte vyhráno. Pokud ne, nezoufejte, i běžně dostupné masité kuře udělá pořádnou parádu. Pečením se zeleninou a vínem bude krásně šťavnaté. Stejným způsobem můžete připravit i baby kuřátka nebo celé kuře, ale počítejte s delší dobou pečení.
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Do většího uzavíratelného sáčku vsypte mouku, kmín, sůl a pepř. Promíchejte, přidejte stehna či čtvrtky a sáčkem pořádně zatřeste, aby se maso v koření dostatečně obalilo.
  2. Ve větším hrnci vhodném do trouby či v hlubokém pekáči rozehřejte na střední teplotě olej a opečte na něm maso dozlatova, zhruba 2–3 minuty z každé strany. Vyjměte na talíř.
  3. Pórek pečlivě omyjte a bílou část nakrájejte na 2cm kolečka, zelenou nebudete potřebovat. Mrkev nakrájejte na kousky, celer na 2cm plátky, brambory oloupejte a překrojte na menší kousky. Polovinu zeleniny naskládejte do volného hrnce, poklaďte bylinkami, zalijte vínem a vývarem. Navrch položte maso a překryjte zbytkem zeleniny. Zakryjte poklicí a nechte péct 1 hodinu, nebude-li maso ještě hotové, pečte ho déle. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.

Babiččino jarní dušené kuře  Foto: Babiččino jarní dušené kuře; foto: kuchařka Jednoduchý stůl

Jednoduchý stůl

Jednoduchý stůl Foto:

Svěží a báječné recepty pro každý den

Michele Cranston

Více než sto receptů od rychlých a jednoduchých večeří pro všední den podávaných v obyčejné misce přes rodinná jídla moderního vzhledu až po staré dobré recepty na slavnostní a víkendové pokrmy podávané na jednom velkém talíři pro více lidí dohromady a doplněné o různé přílohy.

Recepty jsou moderní, jednoduché a originální. Na jejich přípravu budete potřebovat pouze dostupné suroviny a přísady, které stačí už jen chytře zkombinovat. Získáte osobité jídlo plné vůní a chutí, které si každý zamiluje. V celé knize najdete spoustu rad a informací, jak nejsnáze dosáhnout správný výsledek – tedy jídlo potěšující všechny smysly.

Vydalo nakladatelství Omega.

reklama

Související témata: kuře , dušené kuře , Hlavní jídla