Head
- mléko 400 ml
- bílý rum 4 lžíce
- jahoda 400 g
- malina 200 g
- vanilkový pudink 1 sáček
- mascarpone 350 g
- cukr krupice 5 lžic
Postup přípravy
- malina
- pudink
- mascarpone
- ovocná kaše
- zbylé ovoce
Postup přípravy
300 g jahod a polovinu malin (ovoce dobře očistíme) rozmixujeme na kaši a propasírujeme (zbavíme zrníček). Vsypeme cukr, přilijeme bílý rum a dobře promícháme.Pudink uvaříme podle návodu na obalu a za občasného míchání ve studené vodě ho vychladíme. Do studeného pudinku zašleháme mascarpone.Pudinkový krém plníme střídavě s ovocnou kaší do zmrzlinových pohárů, abychom docílili efektu barevných pruhů. Povrch anglického dezertu ozdobíme zbylým ovocem a uložíme do chladničky aspoň na 10 - 15 minut rozležet.