Jestli je nějaké jídlo, které se Američanům povedlo, je to tohle pikantní smažené kuře v křupavém těstíčku doplněné salátem ze zelí a mrkve Coleslaw. Ideální menu třeba na piknik.
4 porce
60 minut
Suroviny
kuřecí paličky
8–10 ks
Podmáslí
1 litr
hladká mouka
250 g
mletá paprika
1 lžíce
cayenský pepř
1 lžička
mleté chilli
1/2 lžičky
granulovaný česnek
1 lžička
Sůl
2 lžičky
čerstvě namletý pepř
Coleslaw
čerstvé bílé zelí
500 g
řapíkatý celer
1 stonek
vetší mrkev
1 ks
jarní cibulka
2 ks
Majonéza
250 g
menší citron
1/2 ks
bílý vinný ocet
Cukr
Sůl
čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
Do velké uzavíratelné misky nalijte podmáslí, ke kterému přidejte paličky kuřete. Maso by mělo být zcela ponořené. Misku uzavřete a maso nechte marinovat do druhého dne v lednici.
Druhý den nejdříve připravte coleslaw, který se musí uležet v lednici. Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nakrájejte na tenké proužky, posolte a nechte 30–60 minut vypotit. Poté všechnu tekutinu slijte a přidejte na nudličky nakrájenou jarní cibulku. Celer zbavte tuhých vláken, najemno ho nasekejte a přidejte ho ke zbývající zelenině.
V misce si smíchejte majonézu, šťávu z ½ citronu, 1–2 lžičky vinného octa a čerstvě mletý pepř. Podle chuti doslaďte cukrem (1–2 lžičky) a případně dosolte. Dresink přimíchejte k zelenině a salát dejte odležet do lednice.
Minimálně hodinu před smažením vyndejte maso z lednice a nechte ho prohřát na pokojovou teplotu. V míse promíchejte mouku s paprikou, cayenským pepřem, chilli, česnekem, solí a čerstvě mletým pepřem. Troubu předehřejte na 160 °C. Kuřecí paličky jednu po druhé obalte v ochucené mouce a smažte je ve fritovacím hrnci na 170 °C dozlatova.
Usmažené porce kuřete položte na pečicí rošt a dejte je na 15–20 minut dopéct do trouby. Pod pečicí rošt je vhodné umístit pečicí plech, který bude zachycovat odkapávající olej.
Usmažené kuře podávejte se salátem coleslaw a barbecue omáčkou. Jako příloha se nejlépe hodí domácí hranolky s čerstvým tymiánem.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz
V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.
Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.