Rizoto se špenátovým pestem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Risotto se špenátovým pestem Foto:
Risotto se špenátovým pestem
Foto: All

Skvělé vegetariánské jídlo, které v tomto sychravém počasí výborně zahřeje. Nechte si chutnat! :)

Suroviny
Pesto:
česnek 2 stroužky
lístky bazalky 2 hrnky
špenátové listy 1 hrnek
olivový olej 1/4 hrnku
sůl
Rajčata:
olivový olej 2 lžíce
sůl
Rizoto:
olivový olej 4 lžíce
žlutá cibule, na kostičky 1/2 ks
rýže arborio 1 a 1/2 hrnku
suché bílé vino 1 hrnek
zeleninový vývar 5 hrnků
sůl, čerstvá bazalka
Postup
1

Předehřejte troubu na cca 200 °C.

2

Pesto: Smíchejte česnek, bazalku, špenát, olivový olej a citronovou šťávu v mixéru. Mixujte dohladka a poté dochuťte solí. Dejte stranou.

3

Cherry rajčata dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým oleje a posypejte solí. Vložte do trouby a pečte asi 15 minut.

4

Rizoto: Velkou pánev dejte na středně vysoký plamen, přilijte olej a přisypejte cibuli. Restujte asi 5 minut, poté přidejte rýži a promíchejte. Povařte 2 minuty, za stálého míchání.

5

Mezitím si v malém hrnci ohřejte vývar.

6

K rýži přidejte víno, jakmile se vyvaří, zalijte velkou naběračkou vývaru a pokračujte ve vaření. Jakmile se tekutina opět vyvaří, přidejte další naběračku vývaru. Pokračujte stejným způsobem cca 20 minut (většinu vývaru v té době již využijete).

7

Poté přidejte pesto a zbytek vývaru. Povařte 2 minuty, dokud rýže není měkká a provařená. Dochuťte solí.

8

Servírujte do misek, přidejte pečená rajčata a zakápněte olejem. Dozdobte čerstvou bazalkou.

Risotto se špenátovým pestem 2 Foto: Rizoto se špenátovým pestem; foto: thepioneerwoman.com

Videa

reklama

reklama