Převrácený cheesecake

Doba přípravy:
Počet porcí: 3–4
Převrácený cheesecake  Foto:
Převrácený cheesecake
Foto: isia.com

Pokud máte rádi cheesecake, tento dezert si zamilujete! Je to totiž blesková verze, která je téměř bez práce a efekt je ohromný.

Suroviny
Drobenka:
rozměklé máslo 30 g
máslové sušenky, najemno rozdrobené 50 g
Malinová vrstva:
maliny 200–250 g
cukr moučka 2 zarovnané lžíce
Tvarohová vrstva:
plnotučný tvaroh 200 g
najemno nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
cukr moučka 2 zarovnané lžíce
mléko 3–4 lžíce
čerstvá máta na ozdobu
Postup
1

Drobenka: Rozehřejte troubu na 180 °C, u plynové na stupeň 4. Do rozdrcených sušenek vmíchejte máslo a směs nasypte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 5–10 minut nebo dokud sušenky nedostanou zlatavý nádech. Potom je vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

2

Malinová vrstva: Nechte si stranou 3–4 celé maliny na ozdobu. Polovinu zbylých malin rozdrťte s práškovým cukrem a vmíchejte do druhé poloviny. Směs rozdělte do servírovacích sklenek.

3

Tvarohová vrstva: Všechny ingredience vyšlehejte a přilévejte mléko tak, abyste dosáhli požadované konsistence. Lžící směs rozdělte do sklenek na malinovou vrstvu, posypte křupavou drobenkou a ozdobte celými malinami a mátovými lístky.

Převrácený cheesecake  Foto: isia.com

Převrácený cheesecake. Foto: isia.com

 

Videa

reklama

reklama