Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- pancetta 100 g
- chilli 1 ks
- mrkev 2 ks
- mangold
- řapíkatý celer 2 stonky
- brambory 3 ks
- drcená rajčata 1 plechovka
- červené fazole 1 plechovka
- hovězí vývar 1,5 l
- rozmarýn 2 snítky
- sůl
- pepř
- strouhaný parmazán
Postup přípravy
- Na olivovém oleji zpěňte cibulku a česnek, přidejte pancetu, chilli a orestujte. Přisypte pokrájený celer, mrkev, brambory a rozmarýn a znovu restujte.
- Zalijte 2/3 vývaru a drcenými rajčaty a přidejte mangold. Vařte do změknutí.
- Na závěr rozmixujte půlku plechovky fazolí se zbylým vývarem a společně s fazolemi vložte do polévky. Osolte, opepřete a ještě chvilku povařte. Podávejte posypané parmazánem.