Suroviny
- bujón (Knorr Bohatý bujón kuřecí) 2 kalíšky
- voda 2 litry
- mrkev 2 ks
- petržel (kořenová) 1 ks
- brambory (nakrájené na kostky) 200 g
- uzená slanina 150 g
- bílé kysané zelí 300 g
- máslo 50 g
- cibule (střední) 2 ks
- hladká mouka 2 lžíce
- majoránka 1 lžíce
- kmín (drcený) 1/2 lžičky
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Z vody a kalíšků Knorr Bohatý bujón Kuřecí připravte vývar.
- Přidejte nakrájené brambory, mrkev, petržel a vařte po dobu 15 minut.
- Dochuťte polévku majoránkou, kmínem a pepřem dle vlastní chuti.
- Nakrájejte slaninu na kostky a osmažte ji na pánvi. Přidejte k ní nasekané zelí. Vše nechejte dusit cca 10 minut na malém ohni a přidejte do polévky.
- Nakrájejte cibuli na kostičky a nechte zesklovatět na másle. Přidejte mouku a takto připravenou jíšku vmíchejte do polévky. Nechte 5 minut provařit.
Komerční sdělení