Suroviny
- olivový olej 4 lžíce
- česnek 1 stroužek
- cibule 1 ks
- kuřecí vývar (nebo hovězí vývar) 2 litry
- zelenina (směs zeleniny, očistěné a nakrájené na kostičky) 1 kg
- těstoviny (sušené - tubettini) 150 g
- fazole 1 konzerva (400 g)
- Bazalkové pesto 3 lžíce
- sůl
- pepř
- strouhaný parmazán 40 g
Chcete-li hustší polévku, můžete přidat pár brambor. Pokud nechcete vařit vegetariánskou polévku, můžete přidat kousek parmské šunky, prosciutta, vařené šunky nebo nakrájené slaniny. Můžete použít rýži nebo těstoviny jiného tvaru.
Postup přípravy
- Do hrnce nalijte olej a několik minut v něm restujte cibuli a česnek. Přidejte vývar a připravenou zeleninu a vařte asi 12 minut.
- Potom přidejte těstoviny a scezené fazole a vařtepřibližně 6–7 minut doměkka. Stáhněte hrnec z hořáku.
- Přidejte pesto, ochuťte solí a pepřem a ještě jednou opatrně prohřejte. Ihned podávejte posypané strouhaným parmazánem.