Na salát
- salát 1 ks
- olej 2-3 lžíce
Postup přípravy
Větší žampiony oloupeme a odřízneme nožku. Lehce osmahneme na másle z obou stran, osolíme a vložíme na pět minut do trouby, předehřáté na 180°C.
Mezitím si na másle orestujeme špenát spolu s tenkými plátky česneku, lehce posolíme. Restujeme asi dvě minuty.
Bagetu nakrájíme na kolečka, která potřeme bylinkovým máslem, nebo klasickým málem, které posypeme např. provensálským kořením či sušenými bylinkami.
Opečené žampiony naplníme podušeným špenátem (vytvoříme lůžko) a do středu každé houby rozklepneme žloutek, který posolíme a opepříme. Zasypeme parmazánem, položíme na kolečko bagety a vložíme zpět do trouby zapéct na 200°C, dokud není bagetka lehce zlatavá.
Na závěr si připravíme zelený salát, který pokrájíme a dobře promícháme se zálivkou z olivového oleje a vinného octa. Salát a ještě rozpůlená čerstvá cherry rajčátka podáváme kzapečenému žampionu.