Suroviny
- kuřecí prsa 2-3
- červené víno 200 ml
- cibule 1
- sůl
- pepř
- majoránka
- rajský protlak
- brambory 1 kg
- vejce 1-2
- hladká mouka
- česnek
- olej
Postup přípravy
- Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a ji opečeme na pánvi dozlatova, přidáme sůl, pepř, majoránku, přidáme nakrájené maso a opékáme na mírném ohni do změknutí.
- Nakonec přidáme vino, rajský protlak a dochutíme, necháme zredukovat.
Bramboráčky
- Oloupané brambory nastrouháme najemno, přidáme hladkou mouku, vejce, sůl, pepř, majoránku a prolisujeme česnek.
- Bramboračky opékáme z obou stran na horkém oleji a podáváme společné s masem.
Autor receptu: Petr Moštěk