Head
- hovězí maso 1 kg
- mrkev 3 ks
- celer 1 ks
- petržel 1 ks
- kedlubna 1/2 polévková lžíce
- květák 1 kus
- cibule 1 ks
- česnek dle chuti ks
- bobkový list 4 ks
- černý pepř
- nové koření 6 kuliče
- česnek 3 stroužky
- sůl
- pepř
- pažitka (na ozdobu - volitelné )
Postup přípravy
Zeleninu a maso omyjeme, očistíme a společné s kořením dáme vařit do osolené vody asi na půl hodiny až hodinu na mírný oheň. Pak zeleninu i maso vyndáme a nakrájíme na kousky, polévku dochutíme solí, pepřem, popřípadě vegetou.
Z hrubé mouky a vajíčka vypracujeme tužší těsto. Na struhadle hmotu na kapání nahrubo nastrouháme, necháme lehce proschnout a pak zavaříme do polévky. Vývar ozdobíme zelenou natí.