Na bramborový knedlík
- brambory 500 g
- hrubá mouka
- sůl
N a zelí
Na výpečky
N a zelí
Na výpečky
Postup přípravy
Sójové kostky uvaříme v kořenové zelenině(mrkev, celer, petržel, česnek, cibule), kterou osolíme. Až je zelenina měkká, tak scedíme sójové kostky a dáme je do zapékací mísy, kterou předem vytřeme olejem. Nakrájíme do ní kolečka cibule, česnek, osolíme a přidáme kmín. Pečeme 3,5 hodiny a mezitím podléváme zeleninovým vývarem, v němž jsme vařili sójové maso, občas zamícháme. Sója musí být řádně vypečená, ale ne na škvarek!
Zelí: Zelí propláchneme,podlijeme hrnkem vody, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list. Vedle na pánvi si osmažíme do zlatova cibulku. Až je zelí měkké, dochutíme (cukr, ocet), zahustíme pohankovou kaší a přidáme osmaženou cibuli.
Na knedlík si předem uvaříme celé neoloupané brambory a necháme je vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubou mouku, osolíme a opepříme. Uhněteme a vytvarujeme dvě stejné šišky, které vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou (asi 20 minut). Knedlík nakrájíme na plátky a podáváme k masu a zelí.