Suroviny
- cibule 1 ks
- česnek 4 stroužky
- kardamom (celá semínka) 2 ks
- skořice (celá) 2 ks
- anýz 1 hvězdička
- kurkuma 1 lžička
- čočka (namočená ve vařící vodě) 250 g
- zeleninový vývar 4 hrnky
- cherry rajčata (naložená) 1 plechovka
- kokosové mléko 410 ml
- koriandr (nasekaný čerstvý) 1/2 hrnku
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- citronová kůra
- koriandr (čerstvý) 2 větvičky
Při podávání
- tortilla (rozpečená)
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci rozehřejte olej a na něm opečte cibuli a česnek doměkka. Přidejte koření a opékejte další 1 minutu.
- Okapanou čočku přidejte do cibulové směsi. Přilijte zeleninový vývar. Vařte asi 20 minut, dokud čočka nebude měkká.
- Přidejte rajčata (pár si jich nechte na ozdobu), kokosové mléko a koriandr, polévku znovu přiveďte do varu. Vše důkladně provařte – zabere to asi 5 minut. Ochuťte cukrem, solí a pepřem. Přidejte citronovou šťávu.
- Rozdělte polévku do servírovacích misek a ozdobte zbylými rajčátky a posypte čerstvým koriandrem. Podávejte s rozpečenou tortillou.
Vyzkoušejte také klasickou čočkovou polévku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE