Kolikrát řešit názvy receptů je větší peklo, než je uvařit. Například tento výborný recept na klasické vietnamské jídlo. Našli jsme několik názvů, které odlišují jen drobnosti. Thịt kho tàu? Thit kho tieu? Thịt kho trứng?
4 porce
120 minut
Suroviny
vepřový bůček bez kosti (s kůží)
600 g
Šalotka
2 ks
cukr krupice
50 g
voda z mladého kokosu
1 l
rybí omáčka
50 ml
vejce, uvařené natvrdo
4 ks
mletý pepř
1/2 lžičky
paprička bird´s eye chilli
3 ks
Postup přípravy
Šalotky nasucho opečte na pánvi ze všech stran do světlehnědé barvy. Opečenou šalotku si ponechte na pozdější použití.
Ve velké pánvi nechte na mírném ohni zkaramelizovat cukr se 2 lžícemi vody. Jakmile získá karamel zlatohnědou barvu, přidejte kostky bůčku a dřevěnou vařečkou je v karamelu obalte. Vše zalijte kokosovou vodou, přidejte opečené šalotky a přiveďte k varu. Průběžně sbírejte vzniklou pěnu a tuk.
Po 30 minutách přidejte rybí omáčku, pepř a natvrdo uvařená vejce. Zakryjte pokličkou a vařte na mírném ohni do změknutí (60–90 minut). Na závěr přidejte bird´s eye chilli a nechte 5 minut provařit. Omáčku neredukujte.
Před podáváním můžete posypat nakrájenou natí jarní cibulky. Podávejte s rýží nebo pečivem.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz
V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.
Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.