Suroviny
- vepřová pečeně (bez kosti) 600 g
- bramborový škrob
- vejce
- sójová omáčka
- rostlinný olej
- mrkev
- cibule
- česnek 2 stroužky
- třtinový cukr 1 lžíce
- rajský protlak
- červený vinný ocet
- paprika (červená a žlutá)
- ananas (kolečko)
- sůl
- pepř
- petrželka
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 3. dílu s tématem VEPŘOVÉ MASO najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Postup přípravy
- Vepřové maso nakrájejte na větší kusy a naložte do směsi bramborového škrobu, vejce a sójové omáčky.
- Do hluboké pánve nalijte větší množství oleje a nechte rozehřát. Mezitím nakrájejte zeleninu – mrkev, cibule, 2 stroužky česneku. V rendlíku na oleji orestujte česnek, mrkev a cibuli. Přidejte asi lžíci třtinového cukru, lžíci rajského protlaku a kapku červeného vinného octa. Nakrájejte také červenou a žlutou papriku a kolečko ananasu. Vhoďte do rendlíku k zelenině, dochuťte kapkou sójové omáčky a nechte povařit.
- Kousky masa osmažte v pánvi na oleji dokřupava. Pak maso vyndejte, slijte olej a do pánve přelijte zeleninu, opět vhoďte maso a vše promíchejte dohromady.
- Servírujte s velkou dávkou petrželky.