Suroviny
Postup přípravy
Vepřové rolky: Připravíme si pánev s olejem, necháme rozehřát a troubu předehřejeme na 220 stupňů. Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme rajčatovým protlakem, poklademe najemno nakrájenými sušenými rajčaty a pokrájenými olivami (na každý plátek vychází 2 sušená rajčata a 2 olivy). Plátky srolujeme a ovážeme nití, aby se nerozpadly, zabalené potřeme opět protlakem a ještě osolíme a opepříme dle chuti. Závitky zprudka osmahneme asi dvě minuty z každé strany na pánvi, kterou jsme si předem připravili, vyjmeme z pánve a spolu s výpekem vložíme do zapékací mísy, přidáme dle potřeby vodu a přikryté dáme do předehřáté trouby, kde ještě asi 20 minut dopečeme.
Šťouchané brambory: Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme vařit, po uvaření rozšťoucháme a přimícháme najemno nakrájenou jarní cibulku se lžící másla.