zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Vepřové pečené v mléce
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Vepřové pečené v mléce

Vepřové pečené v mléce

Hodnoceno: 0x
Léty (a francouzskou i italskou kuchyní) ověřený postup, jak z kusu obyčejného vepřového udělat nebeskou lahůdku. Mléko vepřové maso jednak zvláční a pak mu také dodá jemnou, jakoby mandlovou chuť. Samo se pak (ve spojení s citronem) vypeče do neuvěřitelně lahodné šťávy.
nad 2 hodiny
6–8 porcí

Recepty na další sváteční masové pečínky najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Sváteční pohoda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Nové číslo časopisu Prima FRESH plné inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky, najdete v prodeji již od středy 16. listopadu.

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Maso vložte do zapékací formy nebo pekáčku a důkladně do něj vetřete olej, citronovou kůru a šťávu. Lehce, ale rovnoměrně osolte.
  2. V kastrolu dejte vařit mléko s nakrájenou šalotkou, česnekem, tymiánem, semínky fenyklu a kuličkami pepře. Jakmile dojde k varu, mléko sejměte z plotýnky a vlijte na maso.
  3. Vložte do trouby a nechte péct 3 hodiny, až bude maso úplně měkké. Každou hodinu maso obracejte. Nakonec ho nechte přikryté 20 minut odpočívat. Maso podávejte nakrájené na plátky, přelité vypečenou pikantní šťávou, ideálně s čerstvým bílým chlebem a pečeným zeleninovým fenyklem, který k této italské úpravě patří. Hodí se ale i rýže i brambory. A svěží zelený salát.

Vepřové pečené v mléce  Foto: Vepřové pečené v mléce; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Uložit

reklama