Suroviny
- vepřové ramínko (plecko, kýta nebo pečínka) 2 kg
- olivový olej 2 lžíce
- citronová kůra 1
- mléko 1 litr
- šalotka 2 ks
- česnek (nadrobno nakrájený) 2 stroužky
- tymián 4 snítky
- fenykl 1/2 lžičky
- černý pepř
- sůl
Recepty na další sváteční masové pečínky najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:
Článek
Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Nové číslo časopisu Prima FRESH plné inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky, najdete v prodeji již od středy 16. listopadu.
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 160 °C. Maso vložte do zapékací formy nebo pekáčku a důkladně do něj vetřete olej, citronovou kůru a šťávu. Lehce, ale rovnoměrně osolte.
- V kastrolu dejte vařit mléko s nakrájenou šalotkou, česnekem, tymiánem, semínky fenyklu a kuličkami pepře. Jakmile dojde k varu, mléko sejměte z plotýnky a vlijte na maso.
- Vložte do trouby a nechte péct 3 hodiny, až bude maso úplně měkké. Každou hodinu maso obracejte. Nakonec ho nechte přikryté 20 minut odpočívat. Maso podávejte nakrájené na plátky, přelité vypečenou pikantní šťávou, ideálně s čerstvým bílým chlebem a pečeným zeleninovým fenyklem, který k této italské úpravě patří. Hodí se ale i rýže i brambory. A svěží zelený salát.