Suroviny
- vepřová plec 1.5 kg
- špek
- cibule 1 ks
- česnek 3 stroužky
- rozmarýn
- tymián
- máslo
- jasmínová rýže
- cibule ks
- hovězí vývar
- olivový olej
- sojová omáčka
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- cibule ks
Postup přípravy
Nejprve si připravíme marinádu na maso. Najemno si nakrájíme cibuli, prolisujeme česnek, přidáme všechno koření, olivový olej a nakrájený špek. Na vepřové pleci si uděláme pár zářezů a vmasírujeme připravenou marinádu a dáme uležet do chladu.
Mezitím do hrnce si odměříme jasmínovou rýži, na jednu porci jeden hrnek rýže, zalijeme vývarem a dáme vařit.
Maso vytáhneme z lednice, přendáme do pekáče nebo zapékací mísy, podlijeme vývarem a dáme do předehřáté trouby péct na 50 minut při 180 stupních. Po upečení maso nakrájíme na jemné plátky a necháme odpočinout. Slijeme šťávu z pekáče a dáme povařit. Rozmixujeme, scedíme a poté necháme opět povařit a přidáme jíšku anebo mouku.
Z cibule odstraníme slupku a nakrájíme ji na měsíčky tak, abychom neuřízli celý spodek. Pokapeme sójovou omáčkou a olivovým olejem a dáme péct na půl hodiny při 180 stupních. Podáváme k masu a rýži.