Suroviny
- vepřová panenka 750 g
- barevný pepř
- sůl
- šalvěj
- parmazán
- parmská šunka 5 plátků
- sádlo
- máslo
Tzatziki
- řecký jogurt 400 g
- salátová okurka 3 ks
- olej
- sůl
- pepř
- kopr
Postup přípravy
- Vepřovou panenku odblaníme, osolíme, posypeme drceným pepřem a poté obalíme v nastrouhaném parmezánu, který důkladně přitiskneme k masu.
- Na pracovní desku rozložíme plátky šunky a poklademe ji lístky šalvěje. Na připravený plát položíme panenku, zabalíme do šunky a převážeme.
- Na pánvi rozpálíme sádlo a kousek másla a zabalené maso opečeme z každé strany tři minuty. Pak je vložíme do trouby a pečeme 10 minut při 180 stupních.
- Hotové maso vyndáme z trouby, necháme chvilku odstát a poté nakrájíme na plátky.
Rozmarýnové brambory
- Brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme, přidáme olej a rozmarýn.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Tzatziki salát
- Okurky oloupeme, vyjmeme jádra, vymačkáme přebytečnou vodu.
- Osolíme, opepříme, přidáme jogurt, olej, nasekaný čerstvý kopr a zamícháme.
- Podáváme chlazené. Kdo má rád česnek, může si ho do salátu také přidat.
Autor receptu: Irena Řezáčová