Suroviny
- vepřová panenka 1 kg
- slanina 500 g
- parmezán 200 g
- rajče 250 g
- brambory 1500 g
- cibule 1 kus
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1. Vepřovou panenku si naporcujeme na větší kousky, které lehce osolíme, opepříme a poté obalíme v nastrouhaném parmazánu. Obtočíme plátkem anglické slaniny a poté napichujeme na špejli jako špíz a prokládáme se sušenými rajčaty. Rychle orestujeme nebo pečeme maximálně deset minut v troubě, aby panenka zůstala růžová a šťavnatá.
2. Brambory si oloupeme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Zbylou slaninu si na pánvi rozškvaříme s nakrájenou cibulkou a přidáme do scezených brambor. Rozšťoucháme a podáváme k panence.