Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Válečná kuchyně: vařilo se s důvtipem a řepou

Válečná kuchyně: vařilo se s důvtipem a řepou

Válečná kuchyně: vařilo se s důvtipem a řepou Zdroj: istockphoto.com

  • Zavřít
Válečná kuchyně: vařilo se s důvtipem a řepou

Válečná kuchyně: vařilo se s důvtipem a řepou Zdroj: istockphoto.com

Květen je nejen lásky čas, ale také měsíc, kdy si připomínáme konec druhé světové války. Jen stěží si dokážeme představit její hrůzy a nedostatek všeho, co je pro nás běžné. Ale česká hospodyně je tvor velmi houževnatý a tak se i za války s chutí jedlo a vymýšlely se různé recepty a zlepšováky.

Seznam.cz banner

Za zabijačku hrozila smrt

Hlavním omezením byl přídělový systém, který lukulské hody nesliboval. Přesto, nebo právě proto, se na menu objevovaly suroviny a potraviny, které sice nebyly symbolem blahobytu, ale z dnešního nutričního pohledu jsou velice zajímavé. Šlo o to, váleční lidé v podstatě zpracovávali vše, co bylo kolem k jídlu. Na dvorcích a v truhlících ve městech se pěstovalo na přilepšení, venkov toho sliboval daleko více. Do měst se pašovaly draze vykoupené zásoby, a ti kdo zatajili zabijačku nebo přechovávali potraviny, riskovali trest smrti. Kromě domácí produkce se lidé poohlíželi, co by se kde dalo sehnat zdarma. Zpracovávaly se šípky, trnky, houby, dělal se salát z pampelišek, sedmikrásek, šťovíku, používaly se kopřivy místo salátu, popelec nebo lopuch. Právě volně rostoucí rostliny nahrazovaly nedostatkovou zeleninu. To, co by lidé běžně vyhodili do kompostu bylo náhle hodno pozornosti kuchaře.

Pampeliškový salát s vejcem natvrdo
Recepty

Pampeliškový salát s vejcem natvrdo

22

Řepa nad zlato

Potravinou, která by měla dostat válečný metál, se stala řepa. Řepa cukrová se před válkou pěstovala v určitých oblastech, kde obohacovala regionální jídelníček, ale během války se jedla všude. Byla výživná a dala se použít na mnoho způsobů. Ostatně lidé řepnou výživu znali už z dob první světové. Nejedli jen řepu cukrovkou, ale v období největšího hladu i řepu krmnou. Z řepy se dělalo zelí, polévka, pražila se s vepřovou kůží, sloužila jako příloha i hlavní chod s bramborem. Kdo měl vejce a mouku, dělal řepánky, placky plněné právě řepou.

Superpotravina v nouzi

Mluvíme-li o řepě, vkrádá se pocit, že jde o jakousi druhořadou, nouzovou potravinu. Pojďme si proto připomenout, že řepa se spíše superpotravina! Naši dědové to sice většinou netušili, ale s řepnými pokrmy se do jejich těla dostával skvělý mix prospěšných látek. Řepa je vysoce zásaditá má anivirotické a anitibakteriální účinky. Účinně pomáhá bojovat s mykózami, obsahuje dostatek selenu a dalších minerálů, a tak se stává přímo zásobárnou přírodních látek prospěšných našemu tělu a bránících vzniku rakoviny.

Kroupoto s červenou řepou a kozím sýrem
Recepty

Kroupoto s červenou řepou a kozím sýrem

26

Je zdrojem kyseliny listové, vitamínu C a zejména draslíku, který upravuje srdeční činnost, udržuje normální krevní tlak a napomáhá správné činnosti nervové soustavy. Její konzumací dodáme tělu křemík, který posiluje kosti, cévy i kůži a navíc obsahuje vzácné stopové prvky rubidium a cezium.

Bílý luxus na export

Pravdou ovšem je, že strávníci za války měli řepy určitě dost a raději by na svém talíři přivítali kus pečeně s knedlíkem a chleba hojně namazaný máslem. Za války nešlo v první řadě o zdraví a štíhlou linii, ale o výživu! Proto byl nedostatkovou potravinou číslo jedna - cukr! Ano, ten bílý, dnes tolik zatracovaný cukr byl za války luxusem. Stejně jako mouka, olej a maso, byl i cukr na příděl. Ve válečném Česku sice existovaly cukrovary se slušnou produkcí, ale přebytky se vyměňovaly se zahraničím za jiné nedostatkové komodity.

Melta a cikorka - kafíčko babiček

V kuchyních se zabydlel i tuřín, který se zpracovával podobně jako řepa, ale dělala se z něj hlavně polévka - nechvalně známá z koncentráků, kde se i s ní šetřilo na tisících podvyživených vězňů. Mouka se mlela z kaštanů i sušených hrušek, kávu nahrazovala mletá čekanka - cikorka. Melta se pak skládala nejen z praženého čekankového kořene, ale i z pražené řepy a zbytků obilovin. O čokoládě si lidé mohli nechat zdát, ale i v době války se jedla sladká jídla, hlavně s mákem, kterého bylo (relativně) dost.

Maková bublanina
Recepty

Maková bublanina

65

I když válka skončila 1945, přídělový systém trval i po ní. Až o čtyři roky později v roce 1949, kdy se zdevastovaná Evropa začala trochu vzpamatovávat, se do volného oběhu dostala mouka a chleba. Později přibyly potraviny jako čočka, uzené nebo krůtí maso, sádlo, rozinky, ořechy a čokoláda.

Válečná kuchyně byla sice na bodu mrazu a o gastronomii nemohly být řeč, ale proč bychom nemohli i toto smutné období vnímat jako inspiraci. Lidkou i kuchařskou. Zkuste si udělat doma řepánky a zavzpomínat na svoji babičku:

Řepánky na sladko

Náplň: 2 ks řepná bulva; 250 g mák; 400 ml mléka; 200 g cukru; špetka skořice; oříšek másla

Těsto: 1 ks droždí; 1 vejce; 10 lžic oleje; 5 lžic másla; 200 ml teplé mléko; 1 kg polohrubé mouky; špetka soli

1. Oloupejte, uvařte a slijte řepu, po vychladnutí nastrouhejte na hrubém struhadle.

2. Svařte mák s cukrem, mlékem a dochuťte skořicí nebo muškátovým oříškem (oboje byla za války vzácnost). Do vychladlého máku zašlehejte máslo a přidejte nastrouhanou řepu.

3. Připravte klasické kynuté těsto: z cukru vlažného mléka a kvasnic nechte vzejít kvásek, pak přidejte mouku, vejce, sůl, olej a máslo, zapracujte a nechte kynout.

4. Z vykynutého těsta ukrajujte oválky, které plňte nádivkou a pořádně kraje zmáčkněte.

5. Řepánky přendejte na pečicí papír, potřete tukem a pečte při 200 °C dozlatova.

Autor: Kamila Ulčová

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky válka jídlo kuchyně vejce cukr mák mouka řepa mléko suroviny máslo vaření historie o jídle astronomie

Návrhy pro vás

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně Polévky

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve Vegetariánské

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve

Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku Sladké

Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku

Vepřová játra na smetaně s paprikou – krémová a pestrobarevná klasika, kterou si zamilujete Maso

Vepřová játra na smetaně s paprikou – krémová a pestrobarevná klasika, kterou si zamilujete

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc Předkrmy a chuťovky

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc

Kakaový závin z kynutého těsta s tvarohem – vláčný moučník k odpolední kávě Sladké

Kakaový závin z kynutého těsta s tvarohem – vláčný moučník k odpolední kávě

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu


Přečtěte si také

Polévky
Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Přílohy
Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Soutěžící
Anna Marie Bajčůrová jako zábavu připraví tortilla challenge

Anna Marie Bajčůrová jako zábavu připraví tortilla challenge

Novinky
Svatomartinský Mixér: speciální menu ve známých restauracích, akce i prohlídky

Svatomartinský Mixér: speciální menu ve známých restauracích, akce i prohlídky

Prostřeno!
Připravujeme Prostřeno! z Ústeckého kraje. V menu se budou ukrývat omelety

Připravujeme Prostřeno! z Ústeckého kraje. V menu se budou ukrývat omelety

Vegetariánské
Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve

Prostřeno!
Prostřeno: Nivové hříbečky na mechu a kapradí

Prostřeno: Nivové hříbečky na mechu a kapradí

Prostřeno!
Prostřeno: Pho Bo podle Standy

Prostřeno: Pho Bo podle Standy

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem Těstoviny
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Sladké
Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku

Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku

Kakaový závin z kynutého těsta s tvarohem – vláčný moučník k odpolední kávě Sladké

Kakaový závin z kynutého těsta s tvarohem – vláčný moučník k odpolední kávě

Cheesecake s karamelkami à la toffifee – známý zákusek ozvláštněný sladkými bonbony Sladké

Cheesecake s karamelkami à la toffifee – známý zákusek ozvláštněný sladkými bonbony

Polévky
Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Vepřová játra na smetaně s paprikou – krémová a pestrobarevná klasika, kterou si zamilujete Maso

Vepřová játra na smetaně s paprikou – krémová a pestrobarevná klasika, kterou si zamilujete

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Přílohy
Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci Polévky

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí Zelenina

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci Polévky

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci

Loštická česnečka s tvarůžky – tradiční vyprošťovací polévka z Olomouckého kraje Polévky

Loštická česnečka s tvarůžky – tradiční vyprošťovací polévka z Olomouckého kraje

Předkrmy a chuťovky
Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc

Halloweenské kanapky ve stylu caprese – strašidelné oči z mozzarelly, rajčat a oliv Předkrmy a chuťovky

Halloweenské kanapky ve stylu caprese – strašidelné oči z mozzarelly, rajčat a oliv

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem Recepty

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Vegetariánské
Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí Zelenina

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem Vegetariánské

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Sladké
Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu Sladké

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera Omáčky

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Žloutenka zaplavila Česko: Nakazily se tisíce lidí, desítky zemřely. Pozor na osm příznaků Arcibiskup Graubner popsal Dukovy poslední chvíle: Bojoval s vnitřním krvácením GLOSA: Šídlo si rýpl do Pavla a fanatici mu to dali sežrat. Srandu si lze dělat jen z Babiše

prima-zeny

Halina Pawlowská zavzpomínala na otce: Nikdy ho nenapadlo, že nějaká kniha není pro děti To si děláte srandu. Vojta Kotek dostal kohouta, kterého mu Ráďa výslovně zakázala Zemřel kardinál Dominik Duka, po říjnové akutní operaci se již nezotavil

prima-zoom

Explozivní páření včelích samečků Zemřel bývalý americký viceprezident Dick Cheney. Architekt války proti terorismu označil Trumpa za zbabělce Hadí útok ve zpomaleném záběru. Unikátní video zachytilo jeho bleskovou rychlost

prima-fresh

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Svatomartinský Mixér: speciální menu ve známých restauracích, akce i prohlídky

prima-cool

Stranger Things řeší velký skandál Nový Predátor je inspirovaný Avengers. Režisér ale zůstává nohama na zemi Je 4. série Zaklínače propadák? Porovnání rozpočtu a sledovanosti je neúprosné

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Spadané listí v zahradě: Kde nesmí zůstat a jak ho využít jako mulč? Panelák a zámek v jednom: Socialistický realismus hýřil zdobností Luxusní vila fotbalisty Horsta Siegla jde za 28 milionůdo dražby

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.