Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Válečná kuchyně: vařilo se s důvtipem a řepou

Válečná kuchyně: vařilo se s důvtipem a řepou

Válečná kuchyně: vařilo se s důvtipem a řepou Zdroj: istockphoto.com

  • Zavřít
Válečná kuchyně: vařilo se s důvtipem a řepou

Válečná kuchyně: vařilo se s důvtipem a řepou Zdroj: istockphoto.com

Květen je nejen lásky čas, ale také měsíc, kdy si připomínáme konec druhé světové války. Jen stěží si dokážeme představit její hrůzy a nedostatek všeho, co je pro nás běžné. Ale česká hospodyně je tvor velmi houževnatý a tak se i za války s chutí jedlo a vymýšlely se různé recepty a zlepšováky.

Seznam.cz banner

Za zabijačku hrozila smrt

Hlavním omezením byl přídělový systém, který lukulské hody nesliboval. Přesto, nebo právě proto, se na menu objevovaly suroviny a potraviny, které sice nebyly symbolem blahobytu, ale z dnešního nutričního pohledu jsou velice zajímavé. Šlo o to, váleční lidé v podstatě zpracovávali vše, co bylo kolem k jídlu. Na dvorcích a v truhlících ve městech se pěstovalo na přilepšení, venkov toho sliboval daleko více. Do měst se pašovaly draze vykoupené zásoby, a ti kdo zatajili zabijačku nebo přechovávali potraviny, riskovali trest smrti. Kromě domácí produkce se lidé poohlíželi, co by se kde dalo sehnat zdarma. Zpracovávaly se šípky, trnky, houby, dělal se salát z pampelišek, sedmikrásek, šťovíku, používaly se kopřivy místo salátu, popelec nebo lopuch. Právě volně rostoucí rostliny nahrazovaly nedostatkovou zeleninu. To, co by lidé běžně vyhodili do kompostu bylo náhle hodno pozornosti kuchaře.

Pampeliškový salát s vejcem natvrdo
Recepty

Pampeliškový salát s vejcem natvrdo

13

Řepa nad zlato

Potravinou, která by měla dostat válečný metál, se stala řepa. Řepa cukrová se před válkou pěstovala v určitých oblastech, kde obohacovala regionální jídelníček, ale během války se jedla všude. Byla výživná a dala se použít na mnoho způsobů. Ostatně lidé řepnou výživu znali už z dob první světové. Nejedli jen řepu cukrovkou, ale v období největšího hladu i řepu krmnou. Z řepy se dělalo zelí, polévka, pražila se s vepřovou kůží, sloužila jako příloha i hlavní chod s bramborem. Kdo měl vejce a mouku, dělal řepánky, placky plněné právě řepou.

Superpotravina v nouzi

Mluvíme-li o řepě, vkrádá se pocit, že jde o jakousi druhořadou, nouzovou potravinu. Pojďme si proto připomenout, že řepa se spíše superpotravina! Naši dědové to sice většinou netušili, ale s řepnými pokrmy se do jejich těla dostával skvělý mix prospěšných látek. Řepa je vysoce zásaditá má anivirotické a anitibakteriální účinky. Účinně pomáhá bojovat s mykózami, obsahuje dostatek selenu a dalších minerálů, a tak se stává přímo zásobárnou přírodních látek prospěšných našemu tělu a bránících vzniku rakoviny.

Kroupoto s červenou řepou a kozím sýrem
Recepty

Kroupoto s červenou řepou a kozím sýrem

17

Je zdrojem kyseliny listové, vitamínu C a zejména draslíku, který upravuje srdeční činnost, udržuje normální krevní tlak a napomáhá správné činnosti nervové soustavy. Její konzumací dodáme tělu křemík, který posiluje kosti, cévy i kůži a navíc obsahuje vzácné stopové prvky rubidium a cezium.

Bílý luxus na export

Pravdou ovšem je, že strávníci za války měli řepy určitě dost a raději by na svém talíři přivítali kus pečeně s knedlíkem a chleba hojně namazaný máslem. Za války nešlo v první řadě o zdraví a štíhlou linii, ale o výživu! Proto byl nedostatkovou potravinou číslo jedna - cukr! Ano, ten bílý, dnes tolik zatracovaný cukr byl za války luxusem. Stejně jako mouka, olej a maso, byl i cukr na příděl. Ve válečném Česku sice existovaly cukrovary se slušnou produkcí, ale přebytky se vyměňovaly se zahraničím za jiné nedostatkové komodity.

Melta a cikorka - kafíčko babiček

V kuchyních se zabydlel i tuřín, který se zpracovával podobně jako řepa, ale dělala se z něj hlavně polévka - nechvalně známá z koncentráků, kde se i s ní šetřilo na tisících podvyživených vězňů. Mouka se mlela z kaštanů i sušených hrušek, kávu nahrazovala mletá čekanka - cikorka. Melta se pak skládala nejen z praženého čekankového kořene, ale i z pražené řepy a zbytků obilovin. O čokoládě si lidé mohli nechat zdát, ale i v době války se jedla sladká jídla, hlavně s mákem, kterého bylo (relativně) dost.

Maková bublanina
Recepty

Maková bublanina

55

I když válka skončila 1945, přídělový systém trval i po ní. Až o čtyři roky později v roce 1949, kdy se zdevastovaná Evropa začala trochu vzpamatovávat, se do volného oběhu dostala mouka a chleba. Později přibyly potraviny jako čočka, uzené nebo krůtí maso, sádlo, rozinky, ořechy a čokoláda.

Válečná kuchyně byla sice na bodu mrazu a o gastronomii nemohly být řeč, ale proč bychom nemohli i toto smutné období vnímat jako inspiraci. Lidkou i kuchařskou. Zkuste si udělat doma řepánky a zavzpomínat na svoji babičku:

Řepánky na sladko

Náplň: 2 ks řepná bulva; 250 g mák; 400 ml mléka; 200 g cukru; špetka skořice; oříšek másla

Těsto: 1 ks droždí; 1 vejce; 10 lžic oleje; 5 lžic másla; 200 ml teplé mléko; 1 kg polohrubé mouky; špetka soli

1. Oloupejte, uvařte a slijte řepu, po vychladnutí nastrouhejte na hrubém struhadle.

2. Svařte mák s cukrem, mlékem a dochuťte skořicí nebo muškátovým oříškem (oboje byla za války vzácnost). Do vychladlého máku zašlehejte máslo a přidejte nastrouhanou řepu.

3. Připravte klasické kynuté těsto: z cukru vlažného mléka a kvasnic nechte vzejít kvásek, pak přidejte mouku, vejce, sůl, olej a máslo, zapracujte a nechte kynout.

4. Z vykynutého těsta ukrajujte oválky, které plňte nádivkou a pořádně kraje zmáčkněte.

5. Řepánky přendejte na pečicí papír, potřete tukem a pečte při 200 °C dozlatova.

Autor: Kamila Ulčová

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky válka jídlo kuchyně vejce cukr mák mouka řepa mléko suroviny máslo vaření historie o jídle astronomie

Návrhy pro vás

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem Sladké

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem Maso

Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem

Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity Polévky

Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli Maso

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Smažené červené papriky plněné feta sýrem – snadný předkrm pro letní piknik i oslavu Recepty

Smažené červené papriky plněné feta sýrem – snadný předkrm pro letní piknik i oslavu

Broskvový dort Florida – lehký ovocný moučník inspirovaný slunným americkým státem Sladké

Broskvový dort Florida – lehký ovocný moučník inspirovaný slunným americkým státem

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami Maso

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem Těstoviny

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem


Přečtěte si také

Novinky
Šťavnaté ovoce z ohně: Připravte si na grilovačce sladkou pochoutku plnou letní chuti

Šťavnaté ovoce z ohně: Připravte si na grilovačce sladkou pochoutku plnou letní chuti

Sladké
Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Maso
Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem

Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem

Polévky
Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Espresso tonic – kávový hit, který vás osvěží i v tom největším horku

Espresso tonic – kávový hit, který vás osvěží i v tom největším horku

Maso
Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Recepty
Smažené červené papriky plněné feta sýrem – snadný předkrm pro letní piknik i oslavu

Smažené červené papriky plněné feta sýrem – snadný předkrm pro letní piknik i oslavu

Sladké
Poklady belgické kuchyně: Cukrový koláč aneb Tarte au sucre

Poklady belgické kuchyně: Cukrový koláč aneb Tarte au sucre

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře Těstoviny

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní Recepty

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní

Sladké
Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Poklady belgické kuchyně: Cukrový koláč aneb Tarte au sucre Sladké

Poklady belgické kuchyně: Cukrový koláč aneb Tarte au sucre

Broskvový dort Florida – lehký ovocný moučník inspirovaný slunným americkým státem Sladké

Broskvový dort Florida – lehký ovocný moučník inspirovaný slunným americkým státem

Maso
Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem

Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli Maso

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami Maso

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami

Maso
Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá Zelenina

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu Zelenina

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu

Nápoje
Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů Nápoje

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách Nápoje

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách

Těstoviny
Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře Těstoviny

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem Ryby a mořské plody

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem

Polévky
Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku Polévky

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři Polévky

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Zelenina
Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu Zelenina

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu

Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče Předkrmy a chuťovky

Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče

Zelenina
Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Palak tofu – indická omáčka z kořeněného špenátu s tofu místo panýru Vegetariánské

Palak tofu – indická omáčka z kořeněného špenátu s tofu místo panýru

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek Vegetariánské

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Sladké
Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli Maso

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Angreštový krém do skleničky – lehký dezert jako stvořený pro léto Sladké

Angreštový krém do skleničky – lehký dezert jako stvořený pro léto

Saláty
Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny Saláty

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Vegetariánské
Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení Přílohy

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení

prima-cnn-news

Jsem pro manželství pro všechny, adaptovali jsme se, říká předseda Mladé ODS a Fialův zeť Hrozivější než granáty a tanky. Jaderná aliance vyslala varování, Putin má strach, míní expert RADAR: Česko pod přívaly lijáků, podívejte se, kde udeří bouřky. Teploty jdou rapidně dolů

prima-zeny

Bernášková o vztahu s dcerou: Držím si hranici rodiče, nechci, ať je po mně přecitlivělá Dojemné gesto Jitky Čvančarové ve Varech. Tetováním vzdala hold zesnulé Kolouchové Monika Bagárová promluvila o dceři: Má už svou hlavu. S mým partnerem mají krásný vztah

prima-zoom

Brzy může vyhynout 500 druhů ptáků První soukromá vesmírná stanice začne fungovat v roce 2026. Podívejte se, jak to vypadá uvnitř Zmije zabila desetkrát větší kořist a snažila se ji pozřít. Podívejte se na video

prima-fresh

Šťavnaté ovoce z ohně: Připravte si na grilovačce sladkou pochoutku plnou letní chuti Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem

prima-cool

Nová Teorie velkého třesku bude sci-fi Kolik procent má filmové Kingdom Come na ČSFD? První reakce českých diváků jsou venku Jak Johnny Depp reagoval na vyhazov z Harryho Pottera? Jeho sprosté odpovědi se zasmějete

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Amanda Bynes chce shodit. Přiznala užívání léku na hubnutí, který frčí mezi celebritami Xholakys chce seknout se svlékáním. V nové kariéře chce lidem pomáhat duševně Rychlé miliony českých influencerů: Sharlota a Stejk přiznali konkrétní částky

prima-living

František Ringo Čech žije ve finském srubu. Byl mezi prvními, kdo si takové bydlení pořídil Řepík je královská bylina s ohromnou léčivou silou. Zkuste čaj, kapky a mast Co se dá udělat z borůvek? Kynuté knedlíky, muffiny, džem i salsa

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.