Suroviny
- zbavit se blány 4 kusy
- koření na žebra 1 dávka
- barbecue sauce 1 dávka
Postup přípravy
Žebra rozsekneme napůl a ořežeme přebytečný tuk
Důležité je zbavit se blány, která je ze spodní strany žeber
Očištěná žebra omyjeme pod studenou vodou a osušíme
Pak je okořeníme velkou vrstvou koření, které pomalu vetřeme do žeber
Kořením zcela pokrytá žebra vložíme do udírny tak na čtyři hodiny
Udíme vždy ovocným dřevem, protože dodá masu sladší, lahodnější chuť
Uzená žebra vytáhneme a celá ještě potřeme kvalitním BS – Barbecue Sauce
Vše zabalíme do alobalu a necháme péct při 150 stupních ještě hodinu v troubě
Žebírka konzumujeme rukama
Jako drink pan Daniel doporučuje Jack Daniel's a Hoegaarden