Suroviny
- omyjeme 4 kusy
- ořežeme přebytečný tuk 4 kusy
- rozsekneme napůl 4 kusy
- osušíme žebra 4 kusy
- zbavit se blány 4 kusy
- koření na žebra 1 dávka
- barbecue sauce 1 dávka
Postup přípravy
- Žebra rozsekneme napůl a ořežeme přebytečný tuk. Důležité je zbavit se blány, která je ze spodní strany žeber. Očištěná žebra omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Pak je okořeníme velkou vrstvou koření, které pomalu vetřeme do žeber. Kořením zcela pokrytá žebra vložíme do udírny tak na čtyři hodiny.
- Udíme vždy ovocným dřevem, protože dodá masu sladší, lahodnější chuť. Uzená žebra vytáhneme a celá ještě potřeme kvalitním BS – Barbecue Sauce. Vše zabalíme do alobalu a necháme péct při 150 stupních ještě hodinu v troubě.
- Žebírka konzumujeme rukama. Jako drink pan Daniel doporučuje Jack Daniel's a Hoegaarden.
Autor receptu: Daniel Kordula