Suroviny
- mouka 500 g
- cukr 120 g
- máslo 140 g
- tvaroh 250 g
- hrozinky 50 g
- kypřicí prášek do pečiva
- sůl špetka
- vanilkový cukr
- vejce 1 + 1
- kůra
- rum 2 lžíce
- mandle
Moc dobrý mazanec, bez kynutí.
Postup přípravy
Máslo vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem. Do vyšlehané pěny přidejte vajíčko, tvaroh a nastrouhanou kůru z citrusů i šťávu. Nakonec dejte 2 lžíce rumu a vsypte sypkou směs z mouky, soli a prášku do pečiva.
Vše důkladně promíchejte (můžete použít i robot) a propracovávejte, dokud nevznikne nelepivé těsto. Do těsta přisypejte rozinky a znovu propracujte.
Na plech z těsta vytvarujte mazanec a potřete ho vajíčkem. Navrchu udělejte nožem křížek a posypejte plátky mandlí. Dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C na 50 minut.