Head
- máslo 200 g
Na náplň
- máslo 50 g
- vejce 2 kusy
- mléko 500 ml
- vanilkový pudink 1 kus
Head
- rybízová marmeláda 1 dávka
Na náplň
- cukr 150 g
Postup přípravy
1. Ze surovin na těsto si vypracujeme piškotový korpus. Těsto si nejlépe rukama rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech nebo na pečicí papír. Potřeme vydatně pikantní rybízovou marmeládou.
2. Z uvedených surovin si uděláme náplň. V míse ušleháme i s pudinkovým práškem dohladka vše dohromady, aby nevznikly hrudky. Náplň je opravdu hodně řídká, tekutá, ale nalijeme ji směle na těsto - upeče se a ztuhne. Pečeme na 170 stupňů C přibližně čtyřicet minut. Ozdobíme čokoládou.
3. Ve vodní lázni si v másle a trošce vody rozpustíme nalámanou čokoládu, pomalu zahříváme a mícháme. Tekutou čokoládou ozdobíme porce dezertu, které hostitelka vykrájela do tvaru srdce.