Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Trhané vepřové s domácí bbq omáčkou a nakládanými okurkami

8 porcí
do 2 hodin
Trhané vepřové s domácí bbq omáčkou a nakládanými okurkami
Trhané vepřové s domácí bbq omáčkou a nakládanými okurkami Autor: Kuchařinka.cz
Teď povinně jděte směr lednice, vyhodit všechny kupované bbq omáčky od všech možných značek. Potom do kořenek vyhodit všechno koření na gril, protože dneska se naučíte dělat si všechno domácí. Obojí vám nezabere (přísahám) víc jak deset minut!
Reklama

Všechno to potom použijeme na naprosto famózní záležitost – pulled pork, nebo-li tahané vepřové maso. Je to jedno z typických amerických barbecue jídel, které by ve vašem grilovacím repertoáru nemělo chybět. Hamburgery začínají být trochu ohrané, ale jakmile se vytasíte s něčím takovým, máte obdiv zaručen :)

Rozhodně si první naložte okurky! Ty jsou totiž nejlepší za dva dny…

Suroviny (8 porcí)

Domácí grilovací koření:

Domácí barbecue omáčka:

Rychlé nakládané okurky (pickles):

Reklama

Postup

  1. Směs na barbecue omáčku krátce povařte dokud se chutě nepropojí.
  2. Okurku nakrájejte na tenké plátky. Do horké vody dejte všechny opřísady a zalijte jimi okurky. Nejlepší jsou za dva až tři dny.
  3. Maso ze všech stran obalte do domácího grilovacího koření – pečlivě ať je opravdu celé obalené. Dejte odležet do druhého dne nebo můžete použít vakuovačku a nechat odležet alespoň hodinu.
  4. Zbytek koření zalijte trochou octa, oleje a nakrájejte na tenké plátky cibuli a přidejte ji k marinádě.
  5. Rozpalte gril na maximum, přidejte dřevěné štěpky v alobalu a jakmile začnou čudit stáhněte gril (plynový). Pokud máte gril na dřevo, připravte si na maso nepřímé grilování ( uhlí odhrňte na jednu stranu, maso budete dávat na tu druhou)
  6. Maso dejte na rošt a nechte ho grilovat zhruba 4 – 6 hodin. Pravidelně měňte alobal se štěpky. Ty se vypálí zhruba za hodinu , pokaždé když ho budete měnit potřete maso zbylo marinádou s cibulí.
  7. Maso kontrolujte teploměrem. Aby šla vlákna krásně oddělovat, mělo by mít uvnitř teplotu cca 95 stupňů.
  8. Nelekejte se. Marináda téměř zčerná, ale uvidíte, že nakonec bude maso chutnat perfektně a nebude ani krapet spálené.
  9. Jakmile se maso dopeče, vyndejte ho z grilu a nechte asi 15 minut odležet. Pak ho pomocí dvou vidliček natrhejte na vlákna.
  10. Naplňte jím housku, na to dejte domácí bbq omáčku (tu můžete přidat dokonce i přímo do natrhnaného masa a zamíchat) a nakonec nakládané okurky.
Reklama

Trhané vepřové s domácí bbq omáčkou a nakládanými okurkami Foto: Kuchařinka.cz

Trhané vepřové s domácí bbq omáčkou a nakládanými okurkami Foto: Kuchařinka.cz

Trhané vepřové s domácí bbq omáčkou a nakládanými okurkami, Foto: Kuchařinka.cz

Kuchařinka II

 

Seznamte se s Kuchařinkou

Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...

… takže vařím, peču a třeba griluju . A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového. Své výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama