Suroviny
- mascarpone 2 kusy
- vejce 2 kusy
- kakao 1 dávka
- káva 1 dávka
- čokoládový likér 1 dávka
- piškoty 1 dávka
Postup přípravy
Oddělíme si žloutky od bílků, bílky vyšleháme s cukrem do hustého sněhu. Mascarpone a žloutky promícháme s cukrem do pěny a nakonec opatrně vmícháme sníh. Piškoty namočíme v kávě a zakapeme likérem nebo rumem kvůli vůni. Na vrstvu piškotů nanášíme krém a tento postup opakujeme dokola, podle toho, kolik chceme vytvořit vrstev (a množství surovin). Ke konci moučník posypeme kakaem a dáme ho na několik hodin ztuhnout do lednice.Créme brulée
Vajíčka
smetana
1 vanilkový lusk
třtinový cukr
flambovací pistole
postup:
Z vanilkového lusku odstraníme semínka a dáme je i se zbytky lusků vařit ke smetaně do hrnce. Těsně před bodem varu odstraníme smetanu z plotny a necháme vychladnout. Oddělíme si žloutky od bílků, žloutky utřeme s cukrem tak, aby nedělali bublinky, pomalu přiléváme smetanu s vanilkou a mícháme. Směs nalijeme do mističek a dáme do rozehřáté trouby asi na 180 stupňů do vodní lázně přibližně na 15-20 minut, dokud nám směs v mističkách nezhoustne. Poté dáme vychladit do ledničky, před podáváním zasypeme třtinovým cukrem a oflambujeme do karamelové krusty.Panna cotta
Smetana
1 vanilkový lusk
plátky želatiny
maliny
cukr
postup:
Vanilkový lusk rozpůlíme, vyndáme z něho semínka, ty dáme do hrnce, zalijeme smetanou a necháme ohřát, před varem odstavíme. Ve vodě si necháme nabobtnat plátky želatiny. Zahřejeme, aby se želé rozpustilo, přidáme pár lžic smetany, rozmícháme a vlijeme do zbytku smetany s vanilkou. Nalijeme do skleniček a dáme ztuhnout do lednice. Připravíme si maliny s cukrem, které ohřejeme a přidáme stejným způsobem plátky