Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Thajské mušle

4 porce
do 30 minut
Thajské mušle
Thajské mušle Autor: profimedia.cz
Protože čerstvé slávky není problém již sehnat téměř kdekoliv, rozhodně je zařaďte do vašeho jídelníčku. Jsou výborné a velmi rychlé na přípravu. A receptů je bezpočet. Skvělé jsou například na thajský způsob s kari.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Mušle dobře okartáčujte a odstraňte všechny „fousy“. Vyhoďte všechny otevřené.
  2. Ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte šalotku nakrájenou najemno a pár minut opékejte na středním ohni, dokud nezměkne, ale stále ještě nezačne měnit barvu. Přilijte kokosové mléko, potom thajskou karí pastu, nakrájenou chilli papričku, limetové lístky a citronovou trávu. Směs povařte 2–3 minuty a potom do hrnce přidejte mušle. Přikryjte pokličkou nebo alobalem a vařte asi 5 minut, dokud se mušle neotevřou. Během vaření občas hrnec protřeste.
  3. Vyhoďte všechny neotevřené mušle, přelijte šťávou z hrnce a hned podávejte.
Reklama

Thajské mušle Foto:

Thajské mušle, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama