Suroviny
- čerstvé slávky 2 kg
- Slunečnicový olej 1 lžíce
- Šalotka 2 ks
- kokosové mléko 400 ml
- thajská zelená kari pasta 2 lžíce
- červená chilli paprička 1 ks
- limetové listy 2 ks
- citrónová tráva 1 stonek
Postup přípravy
- Mušle dobře okartáčujte a odstraňte všechny „fousy“. Vyhoďte všechny otevřené.
- Ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte šalotku nakrájenou najemno a pár minut opékejte na středním ohni, dokud nezměkne, ale stále ještě nezačne měnit barvu. Přilijte kokosové mléko, potom thajskou karí pastu, nakrájenou chilli papričku, limetové lístky a citronovou trávu. Směs povařte 2–3 minuty a potom do hrnce přidejte mušle. Přikryjte pokličkou nebo alobalem a vařte asi 5 minut, dokud se mušle neotevřou. Během vaření občas hrnec protřeste.
- Vyhoďte všechny neotevřené mušle, přelijte šťávou z hrnce a hned podávejte.