Suroviny
- česnek 5 stroužek
- olivový olej
- tuňák 2 plechovka
- rajče 2 plechovka
- oregano
- kapary
- mozzarella 2 kus
- sůl
- pepř
- těstoviny
Postup přípravy
Česnek nakrájíme na tenké plátky, krátce opečeme na olivovém oleji. Slijeme olej z tuňáka, přidáme 1 plechovku tuňáka, kterého na česneku krátce orestujeme. Nalijeme 2 plechovky rajčat. Osolíme, opepříme a na mírném plamenu vaříme.
Po 20 minutách ochutíme oregánem, podle chuti přidáme kapary, druhého tuňáka a chvilku povaříme. Těstoviny uvaříme ve slané vodě a scedíme. Dáme do pekáče, přidáme uvařenou rajčatovou směs s tuňákem, navrch poklademe plátky mozzarelly a dáme péct. Pečeme 10 minut na 220 stupňů.
Při servírování ozdobíme čerstvou bazalkou.