Tento recept úplně voní létem. Italské těstoviny, krevety a lehký římský salát. Jednoduché, rychlé a chuťově dokonalé.
2 porce
30 minut
Suroviny
sušené linguine
100 g
malé zralé avokádo
1 ks
uvařené a oloupané krevety
10 ks
pár malých listů římského salátu
mletá paprika na posypání
Citron
2 klínky
Na omáčku
řajčatový protlak
1 lžíce
citronová štáva
1 lžíce
crème fraiche nebo zakysaná smetana
4 lžíce
Worcesterová omáčka
1/2–1 lžička
Tabasco dle chuti
Sůl
mletý černý pepř
Podívejte se na návodné video, jak jednoduše připravit avokádo na další vaření:
Postup přípravy
Těstoviny uvařte podle návodu – al dente.
Omáčka: Všechny ingredience smíchejte.
Oloupejte avokádo a odstraňte pecku. Sceďte těstoviny a přendejte je na teplé misky. Přelijte je omáčkou a zatlačte do nich krevety. Poházejte nakrájeným avokádem a natrhanými lístky salátu. Posypte paprikou a podávejte s citronem.