Není třeba brát bílkoviny jen z masa, luštěniny jsou taky jejich vynikajícím zdrojem. Teplý salát je skvělý jen tak, jako hlavní jídlo, ale uplatnění najde i jako příloha. Doporučuju použít čočku menší velikosti, v tomto receptu je použita beluga, černá drobná čočka, která je uvařená za chvíli.
2 porce
60 minut
Suroviny
čočka beluga
100 g
Šalotka
červená paprika
1/2 ks
žlutá paprika
1/2 ks
sušená rajčata
trochu oleje ze sušených rajčat
Sůl
Pepř
pár kapek citrónové šťávy
hladkolistá petržel
1 snítka
vlašské ořechy
1 hrst
parmazán
Postup přípravy
Čočku propláchněte, zalijte dle návodu vodou a vařte asi 20 minut doměkka. Čočku slijte a dejte stranou.
Mezitím na pánvi nechte krátce nasucho opražit ořechy.
Na oleji nechte zesklovatět na plátky nakrájenou šalotku a na drobné kostičky nakrájené papriky. Přidejte nasekaná sušená rajčata a vše opékejte ještě přibližně 5 minut.
K zelenině přidejte okapanou čočku, zakápněte šťávou z citronu a společně opékejte dalších 5 minut, až se chutě propojí a tekutina ze zeleniny a citronu odpaří.
Hotový salát osolte, opepřete, vmíchejte nadrobno nasekanou petržel, ořechy a na talíři zastrouhejte hoblinkami parmazánu.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!