Suroviny
- čočka beluga 100 g
- Šalotka
- červená paprika 1/2 ks
- žlutá paprika 1/2 ks
- sušená rajčata
- trochu oleje ze sušených rajčat
- Sůl
- Pepř
- pár kapek citrónové šťávy
- hladkolistá petržel 1 snítka
- vlašské ořechy 1 hrst
- parmazán
Postup přípravy
- Čočku propláchněte, zalijte dle návodu vodou a vařte asi 20 minut doměkka. Čočku slijte a dejte stranou.
- Mezitím na pánvi nechte krátce nasucho opražit ořechy.
- Na oleji nechte zesklovatět na plátky nakrájenou šalotku a na drobné kostičky nakrájené papriky. Přidejte nasekaná sušená rajčata a vše opékejte ještě přibližně 5 minut.
- K zelenině přidejte okapanou čočku, zakápněte šťávou z citronu a společně opékejte dalších 5 minut, až se chutě propojí a tekutina ze zeleniny a citronu odpaří.
- Hotový salát osolte, opepřete, vmíchejte nadrobno nasekanou petržel, ořechy a na talíři zastrouhejte hoblinkami parmazánu.