Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Teplý salát s hruškou a houbami

2 porce
do 30 minut
Teplý salát s hruškou a houbami
Teplý salát s hruškou a houbami Autor: isifa.com
Tento salát se nejlépe hodí pro dny, kdy se léto loučí a podzim ještě nedorazil. Využijte šťavnaté hrušky i výraznou chuť hub a stvořte delikatesu.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Vařte malé neoloupané brambory asi 15 minut, dokud nezměknou. Nechte je vychladnout a pak je rozřízněte napůl.
  2. Rozehřejte 30 ml olivového oleje ve velké fritovací pánvi a smažte brambory do zlatohněda. Přidejte houby a jarní cibulku a smažte dalších pár minut. Nakonec přidejte hrušky (opatrně – velmi rychle se rozpadnou). Přidejte citronovou šťávu a kůru, stejně jako zbývající olivový olej a vinný ocet. Míchejte, dokud se vše neprohřeje, potom dochuťte solí a černým pepřem.
  3. Na servírovací talíře položte rukolu a na ni lžící položte teplou salátovou směs a přelijte šťávou. Dílo dokončíte posypáním mandlemi a avokádovými plátky.
Reklama

Teplý salát s hruškou a houbami Foto: isifa.com

Teplý salát s hruškou a houbami                                                                                   Foto: isifa.com

Uložit

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama