Postup přípravy
Lososa nakrájíme nadrobno, vložíme do mísy. Šalotku nakrájíme najemno. Pak přidáme hořčici, posekané kapary, kopr, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, dle libosti můžeme dochutit i sójovou omáčkou.
Domácí housky: Do mísy nasypeme mouku, přidáme 270 ml vlažné vody, droždí a špetku cukru. Přikryjeme utěrkou a necháme 40 minut kynout. Poté si těsto rozdělíme na tolik části, kolik budeme potřebovat housek. Každou z částí si rozdělíme na další tři části, ze kterých si uděláme válečky, které spojíme na jedné straně a upleteme copánek. Necháme housky ještě chvilku kynout na plechu, potřeme trochou mléka, posypeme hrubozrnnou solí a dáme péct na 180 stupňů na 30 minut do zlatova.