Suroviny
Postup přípravy
1. Telecí kýtu nakrájenou na plátky, které si nasolíme, opepříme a posypeme strouhaným parmezánem a přidáme trochu česneku na kolečka a výhonek petržele. Vytvoříme závitky, které spíchneme párátkem.
2. Na předem rozpálené pánvi s olivovým olejem prudce opražíme maso ze všech stran a pak ho zalijeme deci bílého vína. Když se vypaří alkohol, přidáme tomatový protlak. Dochutíme pepřem, solí a špetkou vegety. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni, dokud telecí nezměkne.
3. Pak si dáme vařit osolenou vodu na těstoviny, které uvaříme al dente, scedíme a přendáme do připravené mísy. Přidáme omáčku bez masa a přimícháme slaný tvaroh (ricottu) tak, aby se všechny chutě spojily. Servírujeme posypané parmezánem.
Druhý předkrm:
Tagliatelle con riccota
Ingredience:
Těstoviny:
- 500 g nudlí tagliatelle,
- 500 ml rajčatového suga (protlaku),
- 500 g telecí kýty,
- 4 stroužky česneku,
- pepř, sůl,
- 200 ml bílého vína,
- 250g ricotty