Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Sýrové rizotové koule

35 koulí porcí
do 30 minut
Sýrové rizotové koule
Sýrové rizotové koule Autor: isifa.com
Krémové italské rizoto se nedá ohřát. Přesto stojí za to, udělat ho pořádně velký hrnec. Druhý den totiž ze zbytků můžete připravit úžasné smažené koule. A ty ocení i ti, kteří tento typ rizota jinak nemusí.
Reklama

Krémové italské rizoto je za čerstva polotekuté, po vychladnutí se ovšem změní v tuhou slepenou hmotu s konzistencí "těsta". Ideální základ pro přípravu placiček nebo koulí. Kromě níže uvedeného postupu můžete vyzkoušet ještě větší rychlovku. Do rizota vmíchejte jedno vajíčko a dětskou krupičku, tak aby směs držela hezky pohromadě. Vytvořte placičky, ty ještě obalte v krupičce a osmažte dozlatova.

Reklama

Postup

  1. Vezměte kuličku mozzarelly a obalte ji trochou rizota do tvaru malé koule. (Navlhčené ruce vám to usnadní).
  2. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechno rizoto.
  3. Každou kouli obalte v mouce, potom našlehaném vejci a pak ve strouhance.
  4. Na středně velké pánvi rozpalte olej a na střední teplotě opékejte koule asi 5 minut. Pravidelně je obracejte, dokud zvrchu nebudou zlatavé a sýr uvnitř rozteklý.
  5. Osmažené koule odkládejte na mísu, vyloženou kuchyňskou utěrkou a udržujte je teplé v troubě vyhřáté na 50°C.
  6. Servírujte: s citronovými klínky a vločkovou mořskou solí (Maldon).
Reklama

Prima tip:

Můžete použít jakékoliv rizoto, které máte po ruce. Místo citronových klínků podávejte rizotové koule s domácí majonézou. Když se vám stane, že zbylo Ossobuco a rizoto Milanese, zkuste šafránové rizotové koule, plněné Ossobuco.

Sýrové rizotové koule Foto: isifa.com

Sýrové rizotové koule, Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama