Postup přípravy
1. Formu vyložíme fólií a přes sebe do ní naklademe plátky šunky. Z tvarohu, másla a soli umícháme pomazánku a formu se šunkou naplníme pažitkovým krémem. Navrch opět položíme šunku, zabalíme a shora stlačíme, aby nám nevznikly vzduchové bubliny. Formu pořádně vychladíme, aby se trojhránky daly dobře krájet a formovat.
2. Na domácí banketky nejprve připravíme kvásek. Rozdrobíme droždí a posypeme je cukrem. Necháme rozpustit a rozmícháme, přidáme trochu vlažného mléka a trochu mouky a umícháme řídké těstíčko, které necháme 10 minut kynout pod utěrkou. Poté kvásek přilijeme k oběma moukám, přidáme sůl, majonézu a vejce. Zaděláme jemné nelepivé těsto, ne moc tuhé. Necháme vykynout. Poté tvarujeme bochánky, potřeme je rozšlehaným vejcem, osolíme a posypeme strouhaným sýrem nebo mákem. Pečeme při 170 stupních dozlatova.