zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Španělský ptáček
Autor: archiv Pražské řeznictví Španělský ptáček

Španělský ptáček

Hodnoceno: 0x
Česká klasika, kterou si s oblibou dáváme v restauracích a málokdy vaříme doma, má pověst jídla složitého na přípravu. Podle našeho receptu tuhle lahůdku ale uvaříte s přehledem! A pamatujte, výsledek vždy stojí a padá s kvalitou použitých surovin...
do 2 hodin
2 porce

reklama

Suroviny (2 porce)

Postup

  1. Hovězí plátky naklepejte, osolte a opepřete z obou stran. Po jedné straně potřete hořčicí. Na jeden (užší) konec plátku položte rozkrojené vejce, půlku kyselé okurky, kousek párku a malý klínek cibule. Při rolování se snažte strany plátku masa přehýbat dovnitř, aby se roláda dobře uzavřela. Omotejte kuchyňským provázkem nebo použijte speciální skřipce na závitky.
  2. Zbylou cibuli a špek nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozpalte sádlo a ptáčky opečte ze všech stran. Maso vyndejte na talíř. Do výpeku nasypte cibuli a špek a pozvolna opékejte dohněda. Zaprašte moukou a opět zarestujte. Zalijte vývarem, přidejte lžíci hořčice a promíchejte. Ptáčky vložte zpět, přiklopte hrnec a pozvolna duste asi 1,5 hodiny.
  3. Měkké rolády vyjměte z hrnce, omáčku propasírujte, dochuťte případně solí a pepřem.
  4. Podávejte s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Španělský ptáček  Foto: Španělský ptáček , Foto: archiv Pražské řeznictví

Vyzkoušejte i další klasické české recepty:

reklama