Suroviny
- špagety 400 g
- losos (bez kostí a kůže) 400 g
- provensálské koření 1 lžička
- olivový olej 4 lžíce
- šalotka 4 ks
- česnek 3 stroužky
- sůl
- citronová šťáva
- černé olivy asi 20 ks
- polníček 100 g
- čerstvě namletý pepř
K podávání
- citronová kůra dle chuti
Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 17.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Inspirujte se novými recepty, které lze vytvořit rychle z dostupných sezónních surovin a tak, aby nezatížily rodinný rozpočet. S Karolínou je zkrátka radost vařit!
Postup přípravy
- Do velkého hrnce dejte vařit vodu na špagety, které následně uvařte podle návodu na obalu. Mezitím si stihnete připravit všechno ostatní. Ve filetech z lososa by neměly být kosti, ale pro jistotu je lehce prohmatejte a případné kůstky vytáhněte pinzetou. Maso nakrájejte na větší kostky (asi 4 cm) a v misce promíchejte s kapkou oleje a kořením.
- Na pánvi rozpalte olivový olej, zpěňte na něm česnek a šalotku nakrájenou na tenká kolečka. Poté přidejte kousky lososa. Opečte je ze všech stran, obracejte opatrně, a jen když je to nutné. Po několika minutách by losos měl být opečený i uvnitř a přitom stále šťavnatý. Osolte ho, opepřete, přidejte citronovou šťávu a olivy. Nechte ještě minutku prohřát a pak plamen vypněte.
- Slijte uvařené špagety a přidejte je do pánve. Nakonec vmíchejte polníček, ale část si ho nechte na ozdobu. Polníček nevařte, aby si zachoval pěknou barvu a strukturu. Podávejte ozdobené zbylými listy polníčku, a pokud chcete, ochuťte citronovou kůrou a špetkou soli.