Suroviny
- Špagety 1/2 pytlíku
- Cibule 1 ks
- zelená paprika 1/2 ks
- Olivový olej 2 lžíce
- Máslo 2 lžíce
- Česnek 1 stroužek
- čerstvá bazalka 1 hrst
- čerstvé oregáno 1 hrst
- cherry rajčátka 200 g
- mladý špenát 300 g
- suché bílé víno nebo zeleninový vývar 150 ml
- oloupané krevety 500 g
- ricotta sýr 50 g
- nastrouhaný parmazán
- Sůl
- černý pepř
Postup přípravy
- V hrnci osolené vroucí vody uvařte špagety al dente. Na pánvi rozehřejte olej na střední teplotu, přidejte cibuli nakrájenou na kolečka, papriku na velmi tenké proužky a poduste doměkka, ale ne do hněda.
- Přidejte do pánve žampiony, rozdrcený česnek, rozpůlená rajčátka, bazalku, oregano, víno a ricottu na malé kousky a vařte 8–10 minut, až budou rajčata měkkoučká. Přidejte špenát a krevety a vařte jen chvilku, aby byl špenát zvadlý a krevety uvařené. Dochuťte solí a pepřem.
- Nechte okapat špagety a vmíchejte je do krevetové směsi. Posypte nastrouhaným parmazánem a hned podávejte.