zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Smažené kuře v kukuřičných lupíncích
Autor: SNADNO & RYCHLE Smažené kuře v kukuřičných lupíncích

Smažené kuře v kukuřičných lupíncích

Hodnoceno: 2x
Řízky z kuřecích stehen vynikají bezkonkurenční šťavnatostí, a pokud je obalíte v kukuřičných lupíncích, budou navíc nejkřupavější na světě. Prostě ideální kombinace v podání Romana Vaňka!
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Každé stehno rozkrojte na 3 menší kusy. Ze všech stran osolte, opepřete a posypte chilli.
  2. Mouku dejte do misky. Vejce rozšlehejte v druhé misce. Cornflakes dejte do třetí misky a rukou je lehce rozdrťte.
  3. V rendlíku na středním ohni rozehřejte vyšší vrstvu oleje na 180 ˚C.
  4. Ochucené maso obalte v mouce, pak ve vejci a nakonec v cornflakes. Připravené maso osmažte dozlatova. Přebytečný tuk z něj nechte odsát na kuchyňském papíru. Podávejte se sladkou chilli omáčkou nebo s ochucenou majonézou a sezonním salátem.

 

SNADNO & RYCHLE Foto:

SNADNO & RYCHLE

Roman Vaněk

Fenomén a hybatel české gastronomické scény se další položkou z řady svých výjimečně úspěšných kuchařek obrátil k pokrmům, které připravíte v průměru za půl hodiny.

Srozumitelně a bez zbytečných příkras se naučíte nebo si zopakujete přesně 111 jídel z běžně dostupných surovin. Recepty jsou rozděleny do devíti kapitol, doprovází je na 200 fotografií a je radost podle nich vařit. Dokonce i když v souladu s dnešní uspěchanou dobou vlastně vůbec nemáte čas, půjde to kupodivu snadno a rychle.

Vydalo nakladatelství Prakul Productions, MOC: 399 Kč

Tipy na další skvělé nové kuchařky, které se hodí jako dárek k Vánocům, najdete v novém časopisu Prima FRESH, který vyšel 12. listopadu:

Časopis Prima FRESH

PŘEKVAPENÍ! Vydáváme časopis Prima FRESH

reklama