Head
- zakysaná smetana 4 kelímky
Dezert:žloutkové věnečky
- vejce 3
Head
- ztužovač šlehačky 2 kusy
- mletá skořice 1 dávka
- čokoláda 1 dávka
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Dezert:Šlehačkový koka dortík
postup:
Smetanu se ztužovačem ušleháme, lehce promícháme se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Formu vysypeme kokosem. Dno poklademe piškoty, pokapeme šťávou z mandarinek, přidáme trochu smetany, pak koka sušenky. Lehce další smetanu, vrstvu mandarinek, trochu smetany, piškoty a úplně nahoru dáme zbytek smetany. Posypeme čokoládou a skořicí a necháme dobře vychladit.