Suroviny
- hrášek 450-500 g
 - šalotka 1 ks
 - česnek 2 stroužky
 - olivový olej 1 lžíce
 - zeleninový vývar 400-500 ml
 - kokosové mléko 200 ml
 - spirulina 1/2 - 1 lžička
 - máta
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
Nakrájejte šalotku a česnek nadrobno. Nechte v hrnci rozpálit lžíci olivového oleje a osmahněte na něm šalotku s česnekem do zlatova. Přidejte hrášek, kokosové mléko, vývar a přiveďte téměř k varu. Polévku ztlumte, lehce osolte, opepřete, a odstavte. Přidejte většinu máty (zbytek si nechejte na ozdobu) a spirulinu. Rozmixujte do hladka. Polévku ochutnejte, případně dosolte či opepřete a podávejte.