Suroviny
- ledový salát 1
- anglická slanina 100 g
- šunka 150 g
- vejce 5
Bramborové dukátky
- brambory 500 g
- polohrubá mouka
Postup přípravy
- Salát omyjeme a natrháme na menší kousky. Slaninu se šunkou orestujeme a těsně před podáváním připravíme zálivku.
- Navrch salátu dáme zastřené vajíčko, které připravíme tak, že dáme vařit vodu s octem a uděláme vír, doprostřed vyklepneme vajíčko a necháme je necelou minutku povařit, aby uvnitř zůstalo tekuté, vyndáme sítkem a položíme na salát.
- Na bramborové dukátky brambory oloupeme a dáme je vařit. Když jsou poloměkké, slijeme trochu vody a zasypeme polohrubou moukou, uděláme vařečkou dírky a necháme na sporáku, aby se pořádně propařila mouka.
- Odstavíme a pořádně rozšťoucháme dohladka, potom vyrábíme placičky, které osmahneme dokřupava na pánvičce.
Autor receptu: Yveta Borovská