Suroviny
- hladká mouka 1 a 1/2 hrnku
- voda (vlažná) 1/2 hrnku
- cukr 1 lžička
- sůl špetka
- droždí 1/3 balíčku
- olivový olej 2 lžíce
- hroznové víno 100 g
- rozmarýn 1 lžička
- moučkový cukr 1 lžíce + na posypání
K pečení nejlépe použijte zapékací misku 30 x 30 cm.
Postup přípravy
- Nejprve si připravte těsto, v míse promíchejte mouku, vodu, cukr, sůl a droždí, aby vzniklo lehce lepivé těsto.
- Hotové těsto přikryjte utěrkou a nechte hodinu kynout na teplém místě, aby zdvojnásobilo svůj objem.
- Těsto rozdělte na dvě části a jednu rozprostřete naolejovanýma rukama na olejem vymazané dno zapékací misky.
- Na první část těsta rozložte polovinu hroznového vína a rozmarýnu a poprašte trochou cukru.
- Druhou částí těsta přikryjte první část, zakapejte trochou oleje a navršte zbytek hroznového vína a rozmarýnu.
- Takto připravené těsto nechte dokynout 20 minut, pak zasypejte trochou cukru a nechte 30 minut péct v troubě předehřáté na 250 °C dozlatova.
- Hotovou nechte trochu zchladnout a před podáváním zasypejte bohatě moučkovým cukrem.